Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Mărturisind bucuria consacrării

Răspunzând la invitația părintelui paroh, Isidor Iacovici, într-o atmosferă de bucurie și în comuniune cu întreaga Biserică, duminică, 1 februarie 2015, am sărbătorit și noi, la Roma, în comunitatea română de la "San Vitale", Ziua Mondială a Vieții Consacrate.

A fost pentru noi toți, creștini, preoți, persoane consacrate, o ocazie privilegiată pentru a-i aduce lauda și mulțumirea noastră lui Dumnezeu pentru darul vieții consacrate în Biserică și omenirea întreagă, pentru tot ceea ce persoanele consacrate, femei și bărbați, în diferitele colțuri ale pământului și în nenumărate periferii existențiale, sunt și fac pentru a duce surâsul și îmbrățișarea lui Dumnezeu omului de astăzi, în mod deosebit celui care trăiește situații dificile, de marginalizare, celui sărac, lipsit de demnitate și fără voce în societatea.

Am făcut-o mai întâi printr-un moment de adorație, pregătit și animat de persoanele consacrate prezente la Roma, și mai apoi aducând jertfa sfintei Liturghii, prezidată de pr. Marius-Petru Bîlha, franciscan conventual. La predică, pr. Claudiu Eva, din congregația misionarilor verbiți, la lumina cuvântului proclamat și pornind de la logoul acestui an dedicat de papa Francisc vieții consacrate, a scos în relief importanța vieții consacrate chemată să fie în societatea de astăzi profeție și speranță, trăind și mărturisind Evanghelia cu bucurie și pasiune. După sfânta Liturghie am întregit sărbătoarea, făcând să se bucure și trupul printr-un moment de agapă frățească.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această sărbătoare și tuturor credincioșilor comunității pentru stima și prețuirea lor, dar în mod deosebit pentru rugăciunea înălțată la Domnul ca să fim fideli chemării primite. Sfântul părinte papa Francisc cu insistență ne invită "să trezim lumea", trăindu-ne chemarea de a fi profeți cu curaj, luminând viitorul cu exemplul unei vieți dăruite fără rezerve și în același timp acceptând și trăind în credință și cu speranță slăbiciunile proprii și încercările vremii.

Pentru a trăi astfel avem nevoie noi înșine de un bun ceas deșteptător, încărcându-ne bateriile zilnic printr-o viață de rugăciune intensă și sintonizându-ne ritmul vieții la tic-tac-ul cuvântului și la strigătul celui sărac. Numai așa ne vom menține conștiința trează și ne vom trăi dăruirea cu coerență, autenticitate și pasiune. Iubiți cititori, rugați-vă pentru noi! Avem nevoie de rugăciunea voastră! Împreună, trăindu-ne fiecare chemarea proprie cu bucurie și determinare, vom face ca lumea să fie mai frumoasă, reîmprospătată și reînsuflețită de parfumul bun al lui Cristos.

Fr. Marius-Petru Bîlha, OFMConv.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat