Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sfântul zilei sub formă de aplicație pentru telefoanele mobile cu Android

Posesorii de telefoane mobile inteligente care rulează cu sistemul Android au la dispoziție o aplicație care afișează sfântul zilei direct pe ecran, sub formă de widget.

Aplicația se numește "Calendar Romano-Catolic 2015" , și are ca imagine pe fericitul episcop Anton Durcovici. A fost realizată de o echipă coordonată de Francisc Romila, numele echipei în Google Play fiind "catholicApp".

După instalare, aplicația "Calendar Romano-Catolic 2015" realizat de "catholicApp" poate rula fără a necesita apoi conexiune la internet. Aplicația conține un widget care se actualizează automat la miezul nopții din fișierul deja descărcat în telefon la momentul instalării inițiale, și astfel va fi afișat pe ecran numele sfinților catolici sărbătoriți în ziua respectivă.

Aplicația poate fi descărcată din Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tedxbacau.calendar

Aplicația are la bază informațiile din "Calendarul romano-catolic 2015" realizat de Editura "Presa Bună" a Episcopiei Romano-Catolice de Iași, fiind astfel garantată acuratețea informațiilor.

După descărcare, aplicația fiind un widget, trebuie adusă pe ecranul principal din meniul cu widget-uri al telefonului (dacă are sistem de operare android, peste 4, îl găsiți lângă meniul cu aplicații, dacă este cu android 2 se ține apăsat pe ecran și se selectează de acolo aplicații widget).

"Ideea acestui calendar mi-a apărut în urmă cu aproximativ 3-4 ani, din dorința de a ști zilnic sfinții pe care Biserica Romano-Catolică îi sărbătorește. Fiind mai tot timpul în mișcare, în mașină sau în deplasare, mi-a venit această idee de calendar pe telefon, care să ruleze chiar fără conectare la internet. Așa s-a născut această aplicație care afișează printr-un widget pe ecran sfinții din ziua respectivă. Widget-ul se actualizează automat la ora 00.00 cu sfinții sărbătoriți în ziua respectivă. Datele și sărbătorile sunt preluate din Calendarul Romano-Catolic, realizat de Editura Presa Bună, căreia îi mulțumesc și pe această cale".

Francisc Romila


 

lecturi: 49.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat