Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Ziua Migrantului

Duminică, 18 ianuarie 2015, în comuniune cu întreaga Biserică, comunitatea catolică română din Lleida, Spania, a sărbătorit, alături de comunitatea locală și de celelalte comunități catolice străine din oraș, cea de-a 101 Zi Mondială a Migrantului și a Refugiatului.

Ca în fiecare an, sărbătoarea a început cu celebrarea Sfintei Liturghii, celebrată de către delegatul diecezan pentru pastorația migranților, alături de preoții români Adrian Burcă și Paul Fechetă, la care s-au implicat activ toate comunitățile participante. A urmat un festival multicultural, plin de culoare și de sunete provenite din toate colțurile lumii (Bolivia, Peru, Ecuator, Columbia, Nigeria, Guinea, Egipt), cu muzica populară, dansuri tradiționale, coreografii, urmate de o agapă frățească și un concurs de fotbal cu echipe din țările participante.

Meditând mesajul Sfântului Părinte pentru această zi, "Biserica fără frontiere, mamă a tuturor", inevitabil ne dăm seama că privirea noastră asupra oamenilor trebuie să fie asemănătoare celei lui Isus, care a venit în lume să-i unească pe toți oamenii, să aducă iubirea pe pământ. Într-o lume în care abundă situațiile de conflict, Biserica trebuie să se manifeste ca mamă a tuturor, să manifeste și să exprime prin viața ei că Dumnezeu, care s-a făcut om, ne-a făcut pe toți fii ai lui și frați între noi. Dacă noi, oamenii, de cele mai multe ori construim bariere și ziduri, Biserica, fiind construită de însuși Dumnezeu, trebuie să dărâme granițele construite de către oameni. Ea se prezintă ca mamă a tuturor. De aceea, noi, creștinii, trebuie să ne angajăm la răspândirea valorilor pe care ni le-a transmis Isus: solidaritatea, bunătatea, iertarea, împăcarea, generozitatea, iubirea...

Ca și noi, multe sunt familiile care au ajuns pe aceste meleaguri căutând un trai mai bun. Cu privirea îndreptată către familia din Nazaret, care a simțit pe pielea ei ce înseamnă experiența emigrării, să-i cerem Pruncului, a cărui venire pe această lume am sărbătorit-o cu puțin timp în urmă, să ne mențină fideli mesajului pe care ni l-a adus în persoană, pentru a ne aduna mereu sub privirea plină de iubire a Mamei Preasfinte.

Imagini sau video se pot găsi la: https://es-es.facebook.com/pages/Corul-Miorita-Lleida/325181667493142

Florentina Budău


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat