Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A trecut la Domnul sr. Veronica Mateeș

În dimineața zilei de 18 ianuarie 2015, sr. Veronica Mateeș a răspuns cu seninătate ultimei chemări a Domnului și s-a întors în casa Tatălui ceresc.

Sr. Veronica s-a născut la 16 septembrie 1955, în comuna Cleja (Bc) și a intrat în Institutul Surorilor Franciscane Misionare de Assisi încă din timpul regimului comunist. A început noviciatul în clandestinitate la 1 iunie 1985 și a făcut prima profesiune la 28 iulie 1986.

Profesiunea perpetuă a celebrat-o la 8 septembrie 1991, în biserica parohială din Luizi-Călugăra (Bc). În această comunitate a slujit mulți ani în diferite perioade și tot aici Domnul a permis ca o boală necruțătoare s-o consume până la ultima ei suflare.

În timpul regimului a slujit mulți ani în parohia din Mărgineni (Bc), iar în 1991, imediat ce prima comunitate a Surorilor Franciscane a fost reîntregită în București, cu disponibilitate a răspuns așa cum îi promisese Domnului prin profesiunea religioasă. A slujit astfel în numeroase comunități: București, Viena, San Marino, Glodeni (Rep. Moldova), Luizi-Călugăra.

Seninătatea și spiritul ei tânăr, iubirea de adevăr, disponibilitatea de a-l sluji pe Domnul oriunde o trimitea, chiar și în suferință și departe de țară, simplitatea, răbdarea și încrederea cu care îl recunoștea pe Cristos în lucrurile mici și în evenimentele cotidiene au făcut din ea o figură luminoasă pentru fiecare dintre noi. O amintim în mod deosebit pentru primirea delicată și generoasă a fiecărei persoane, pentru bucuria pe care o emana ori de câte ori ne revedea și pentru grija ei maternă. Toate acestea sunt o rechemare la trăirea autentică și bucuroasă a consacrării noastre religioase, în fidelitate, chiar și în cea mai mare suferință.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul sorei Veronica, care, prin mărturia ei de viață și, mai mult, prin suferința ei, ne-a învățat să iubim și să rămânem fidele vocației noastre, să ne încredem total în el, să nu ne fie teamă de suferință și să fim tari în credință! Setea de a-l cunoaște și de a-l vedea pe Dumnezeu a ajuns acum la desăvârșire, în întâlnirea ei personală cu Isus Cristos, Domnul vieții ei.

Trupul sorei Veronica este depus în capela comunității surorilor din Luizi-Călugăra. Luni, 19 ianuarie 2015, înainte de celebrarea sfintei Liturghii a comunității parohiale, la ora 17.00, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus în biserică, iar marți, 20 ianuarie 2015, începând cu ora 10.00, vor avea loc funeraliile.

Dumnezeu s-o odihnească în pacea sfinților săi!
S-o amintim împreună în rugăciunea noastră!

Sr. Elena Enășcuț,
secretara provincială


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat