Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli (Italia): Concert și scenetă de Crăciun

Nostalgia zilelor de Crăciun petrecute cu cei dragi, dorința de a nu ne simți singuri departe de casă și mai ales retrăirea emoțiilor de a colinda și a primi colindători au fost doar câteva din motivele care ne-au făcut ca sâmbătă, 20 decembrie 2014, să fim împreună, români și italieni, la un mare spectacol-concert de Crăciun, organizat de comunitatea catolică românească prezentă în Ladispoli și împrejurimi.

Acest concert, ce a avut ca temă motoul "O seară frumoasă ca-n povești", a dorit să prezinte ceva din frumusețea tradițiilor noastre românești, chiar și aici departe de casă, de tradiții și mai ales de cei dragi.

Pentru a ne ajuta să intrăm în atmosfera Crăciunului așa cum se cuvine, în această seară, începând cu ora 19.00, corul "Sfântul Anton" din Cesano, corul copiilor și corul "Sfânta Cecilia" din Ladispoli au încercat și au reușit pe deplin să ne răsfețe în mod minunat cu colindele noastre tradiționale românești.

Acest concert de colinde, care se organizează la Ladispoli începând cu anul 2008, dorește să prezinte și celor din Italia ceva din frumusețea obiceiurilor și datinilor la români, prilejuite cu ocazia Nașterii Domnului - Crăciunul, eveniment care vrea să facă parte dintr-o serie de manifestări cultural-religioase ale emigranților români prezenți în teritoriu.

Aici, în această minunată biserică dedicată sfântului Ioan Botezătorul din Ladispoli, în această seară, ne-am întâlnit români din aproape toate zonele țării, dar și italieni, pentru a merge împreună la Betleem ca să-l vedem pe Isus care se naște în sărăcie pentru a ne îmbogăți și a ne trezi pe noi toți la bucuria de a trăi, în simplitate și profunzime, fiecare clipă a vieții.

Concertul-spectacol a cuprins trei mari părți: prima parte rezervată corului "Sfânta Cecilia" din Ladispoli, dirijat de doamna Adriana Susanu, ne-a prezentat colinde tradiționale, dar și moderne de Crăciun; a doua parte a fost rezervată copiilor care ne-au prezentat o scenetă de Crăciun, însoțită pe alocuri de diferite colinde; după care a urmat a treia parte dedicată corului "Sfântul Anton" din Cesano, dirijat de domnul Sebastian Unguru, cor care a interpretat un repertoriu de colinde tradiționale.

Timpul rezervat copiilor din comunitatea noastră catolică românească, care s-au pregătit cu mult entuziasm ca să-și îndeplinească rolurile lor cât mai bine, a fost unul din momentele mult așteptate de întregul auditoriu.

Micii artiști ne-au încântat cu o minunată scenetă de Crăciun, intitulată Renașterea speranței, scenetă ce a fost însoțită pe alocuri de poezii și de unele din cele mai îndrăgite colinde, specifice copiilor. Sceneta ne-a invitat pe noi toți să ne desprindem inimile de la activitățile zilnice și să-l lăsăm pe Isus, speranța noastră, să le cuprindă și să le copleșească cu prezența sa divină.

Înainte de colindul final, O ce veste minunată, pr. Adrian Chili, parohul acestei comunități, a dorit să mulțumească tuturor invitaților prezenți, dar și să-i felicite și să le mulțumească tuturor protagoniștilor din această seară, mici sau mari, deoarece ne-au făcut să trăim cu adevărat o seară de neuitat, "o seară ca-n povești". Sufletul acestui concert, doamna dirijoare Adriana Susanu, ne-a reamintit nouă tuturor să avem mereu curajul să ne încredințăm Pruncului Isus, deoarece el, "chiar dacă nu va rezolva toate problemele și necazurile noastre, ne va dă mereu forța și puterea de a le depăși și de a merge cu mult curaj și încrezători înainte, conștienți că nu suntem niciodată singuri".

Departe de casă și mai ales de cei dragi, dar plini de bucuria și răbdarea cu care micii și marii artiști au pregătit această seară, a fost probabil modul lor cel mai simplu și concret prin care ne-au dorit nouă tuturor, atât nouă, de aici, cât și celor dragi de acasă, să avem parte nu numai de un Crăciun fericit, sărbători senine și liniștite, ci și de un An Nou plin de bucurii și realizări.

Comunitatea catolică românească din Ladispoli și împrejurimi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 decembrie: Ladispoli (Italia): Concert și scenetă de Crăciun


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat