Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: "Aștept «să treziți lumea»" - Un Advent "consacrat" al Bisericii

Omul este o ființă socială, trăiește în societate, primește de la societate educație și ajutor, iar el, omul, oferă societății serviciile sale. Așa definea Biserica pe om, celula vie și dinamică din trupul său mistic, în catehismul vechi explicativ.

"Aștept «să treziți lumea», pentru că nota ce caracterizează viața consacrată este profeția", este unul dintre îndemnurile pe care papa Francisc le-a adresat lumii persoanelor consacrate într-o scrisoare publicată în ajunul inaugurării Anului Vieții Consacrate, care a început duminică, 30 noiembrie 2014, prima duminică din Advent. Scrisoarea prezintă obiectivele, așteptările și orizonturile acestui an special care se va încheia în 2 februarie 2016, și se inspiră din exortația Vita consecrata a sfântului papă Ioan Paul al II-lea.

"Luând cu mare interes act de voința Sfântului Părinte papa Francisc și a Congregației pentru Viața Consacrată, noi, cei din Dieceza de Iași, ne dispunem să întâmpinăm cu bucurie noul an pastoral, înscriindu-ne cu toată grija și dăruirea aprofundării chemării persoanelor care au simțit chemarea Domnului la o viață de dăruire prin profesiunea voturilor pentru a fi, așa cum așteaptă întreaga Biserică și Sfântul Părinte papa Francisc, semne ale lui Dumnezeu și purtători ai evangheliei, profeți ai unei vieți de credință și modele de speranță adevărată pentru toți oamenii", continuă păstorul nostru, Preasfințitul Petru Gherghel, prin mesajul trimis tuturor parohiilor și institutelor religioase!

În Parohia Sagna acest mesaj a fost îmbrățișat cu mult interes și dorință de cunoaștere a carismelor, de o intensă rugăciune pentru trăirea fidelității atât a persoanelor consacrate din parohie, cât și pentru toate persoanele consacrate din întreaga Biserică.

Sub egida: "Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât l-a dat pe Fiul său, unul născut, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viață veșnică!" (In 3,16). Părintele paroh Iacob Stolnicu a prezentat tema care a însoțit predicile Liturghiilor de rorate au condus mințile și inimile noastre să înțeleagă: Cine este Biserica!

Mai întâi, în prima săptămâna: Biserica încercată de slăbiciuni umane; apoi, Biserica sfântă - cum din păcătoși ne putem sfinți. Iar în a treia săptămână au fost invitate mai multe persoane consacrate din diferite ordine călugărești sau congregații spre a se prezenta și a da mărturie despre trăirea lor vocațională de slujire a lui Cristos în Biserică. Printre cei invitați menționăm: pr. Damian Patrașcu, rectorul Institutului Teologic Franciscan; pr. Leon Budău din Ordinul Fraților Capucini; pr. Maximilian Horlescu din Congregația "Sfântul Iosif" - Iosefinii lui Murialdo; sora Elisabeta Barolo din Congregația Surorilor Misionare ale Pătimirii lui Isus; sr. Monica din Congregația "Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe" și sr. Irina din Congregația "Slujitoarele lui Isus Cristos, Marele Preot". Ultimele două congregații activează în parohia noastră.

Bucuria pregătirii Crăciunului, a timpului de Advent, pe care am trăit-o dorim să o împărtășim cu dvs. care veți citi aceste rânduri! Fiecare timp de Advent este un timp frumos și special. Fiecare zi de Advent poartă cu sine un mesaj special de speranță și bucurie pentru că Isus vine la noi, este aproape de noi, este în noi!

Silviu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-20 decembrie: Sagna: "Aștept «să treziți lumea»" - Un Advent "consacrat" al Bisericii


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat