Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Final de an la Centrul Diecezan Caritas Iași

Joi, 18 decembrie 2014, a avut loc, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, prezentarea bilanțului anual al principalelor activități puse în slujba carității.

Și în acest an ne-am bucurat de prezența episcopului Petru Gherghel, alături de distinși oaspeți și colaboratori.

În cuvântul de deschidere, pr. Egidiu Condac, directorul Centrului Diecezan Caritas Iași, a vorbit despre provocările care apar an de an și cum, prin dăruire și dragoste pentru cei de lângă noi, reușim să aducem alinare, bucurie și speranță în casele beneficiarilor noștri. Nu putem rezolva toate problemele existente, dar putem veni în întâmpinarea nevoilor unei categorii largi de beneficiari: copii, tineri, familii, persoane cu dizabilități, vârstnici.

O componentă importantă în munca depusă în slujba beneficiarilor este formarea profesională. Astfel, pr. Egidiu Condac a subliniat activitatea celor cinci proiecte de formare și inițiere profesională, care, prin calificările oferite, reduc gradul de autovictimizare al beneficiarilor și cresc totodată șansele acestora de a se integra pe piața muncii.

Apoi, cuvintele au lăsat locul imaginilor. Un joc de culori și sunete, prezentat sub forma unui film retrospectiv, în care personajul principal a fost "valoarea umană". Alături de colegii noștri de la Caritas Roman și Bacău, am prezentat câte puțin din munca depusă în anul 2014. Scopul a fost de a trece dincolo de cifre și statistici, de prejudecăți și probleme și de a ajunge în casele celor pe care îi avem în grijă.

La sfârșitul prezentării, Preasfințitul Petru Gherghel, păstorul Diecezei de Iași, a adresat un cuvânt de recunoaștere a valorii muncii depuse de angajații Caritas și de încurajare pentru a continua misiunea caritabilă pe care Centrul Diecezan Caritas Iași o are.

Evenimentul a continuat cu un program de colinde, susținut de copiii de la Centrul de resurse pentru Copii și Tineret "Don Bosco", urmat de impresii și gânduri de sfârșit de an împărtășite în jurul unei mese festive.

Chiar dacă nu apar în fotografii, toți cei care fac parte din familia "Caritas" sunt la fel de importanți și dăruiesc la fel de mult. Fie că este vorba despre cei aproape 100 de angajați, despre voluntari, donatori, parteneri sau colaboratori, toți sunt slujitorii aceluiași scop: caritatea.

Celor care ne-au fost alături, care ne-au ajutat, care ne-au sprijinit, le mulțumim!

Celor care ne-au chemat le promitem că vom veni în continuare la ei!

Celor care cred în noi le promitem că nu îi vom dezamăgi!

Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 decembrie: Final de an la Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat