Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Reportaj despre episcopul Anton Durcovici, realizat de TVR Iași, premiat la gala APTR

Reportajul "Anton Durcovici - Episcopul nostru martir", realizat de Oana Lazăr (jurnalist senior TVR Iași) alături de o echipă formată din Paul Palencsar (redactor), Adrian Butnaru (imagine) și Dragoș Brehnescu (editor imagine), în cadrul studioului regional Iași al Televiziunii Române, a primit premiul pentru "Documentar istoric" la Gala Națională a Premiilor de Televiziune decernate de Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România (APTR), care s-a desfășurat luni, 8 decembrie 2014, la București.

Reportajul a fost difuzat în cadrul emisiunii "Iașii marilor iubiri" în anul canonizării episcopului Anton Durcovici. Poate fi urmărit pe platforma TVRplus.ro la următorul link: http://www.tvrplus.ro/editie-iasii-marilor-iubiri-245014. Un rezumat al documentarului a fost difuzat în ziua de 17 mai 2014, pe stadion, înainte de începerea Liturghiei de beatificare.

TVR Iași este singurul studio regional al Televiziunii Române care a obținut două premii la Gala APTR în anul 2014.

Cel de-al doilea reportaj marca TVR Iași premiat este realizat de Gabriela Baiardi și a fost difuzat în emisiunea "Reporter special". "Mame la vârsta păpușilor" a primit premiul "Condiția umană" în cadrul Galei APTR 2014. Reportajul cu o puternică latură socială a fost realizat de echipa formată din Gabriela Baiardi (jurnalist senior TVR Iași), Relu Tabără (imagine) și Loredan Baiardi (editor imagine). Materialul poate fi urmărit pe platforma TVRplus.ro la următoarea adresă: http://www.tvrplus.ro/editie-reporter-special-210336

Juriul APTR a fost format din: acad. Nicolae Breban, romancier și cineast, prof. Călin Căliman, critic de film, Lucia Hossu Longin, realizator TV, Mihai Ispirescu, dramaturg, conf. univ. Sorin Ilieșiu, director de imagine, Dan Necșulea, regizor, președinte al APTR, Dan Pița, regizor.

Actualizare: Marți, 10 decembrie 2014, în ziua în care episcopul Anton Durcovici a fost comemorat pentru prima dată ca fericit în Dieceza de Iași, la sediul Studioului Teritorial Iași al Televiziunii Române a fost organizată o conferință de presă, la ora 12.00, în cadrul căreia au fost prezentate echipele de realizatori ieșeni care au primit cele două premii la Gala APTR. Printre cei prezenți în sală, Episcopia Romano-Catolică de Iași a fost reprezentată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, și preoții: Pavel Balint, Cornel Cadar și Claudiu Bulai.


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat