Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut un nou număr al revistei "Isus, prietenul copiilor": 4/92 pe anul 2014

Revista trimestrială "Isus, prietenul copiilor" a ajuns la ultimul număr pe anul 2014. Acest număr (4/92) este pătruns de amintirea momentelor frumoase de la sfârșitul verii, de spiritul Crăciunului, de venirea Pruncușorului și de bucuria care se naște în sufletele noastre.

Încă de la început suntem introduși în atmosfera Crăciunului prin intermediul imaginilor de pe copertă, care ni-l prezintă pe micuțul Pruncușor adorat de păstori și magi. În locul lor putem și trebuie să fim și noi, pentru că ei reprezintă întreaga omenire adunată în jurul lui Isus. Fiecare trebuie să-i prezentăm lui Isus, după îndemnul imaginii de pe coperta revistei, darul inimii noastre curate.

La pagina 3, în editorial, PS Aurel Percă ne propune încă din titlu ca de acest Crăciun să devenim cu toții copii adresându-le în același timp copiilor îndemnul "să fiți mereu, dar mai ales la acest Crăciun, vestitori și purtători de bucurie, de pace și de speranță pentru cei mari".

La paginile 4-6, în rubrica scriptura și viața putem găsi continuarea episodului Bucuria lui Abraham și a Sarei (III).

La rubrica "Istorioare interesante", de la paginile 7-8, începe un nou episod avându-l ca protagonist pe "Sfântul Ludovic, un rege al dreptății" (prima partea). Rubrica "Personaje biblice" de la pagina 9 prezintă succint istoria Elisabetei, soția preotului Zaharia din Vechiul Testament și mama lui Ioan Botezătorul.

Să cunoaștem este titlul rubricii de la paginile 10 și 11. La pagina 10, Ionuț-Gabriel Giurgică prezintă pe înțelesul copiilor noul An pastoral dedicat Vieții Consacrate, iar la pagina 11 este un articol în care este prezentată întâlnirea copiilor, tinerilor și adulților din Acțiunea Catolică la Bacău pregătit de pr. Felix Roca.

La pagina 12 este concursul "Cine a citit?" De asemenea, sunt prezentați câștigătorii ediției trecute și premiile pentru concursul acestui număr.

La pagina 13 este prezentat un "Rebus cu ghicitori", realizat de pr. Emanuel Imbrea. Pe aceeași pagini sunt și câteva glume.

La pagina 14 se află un joc cu specific de Crăciun, și dezlegarea rebusului din numărul anterior.

Pagina 15 este dedicată unui dialog cu copiii care au scris la redacția revistei. Aici pot fi citite câteva gânduri și răspunsurile la întrebările acestora.

Pe coperta ultimă este o poezie care se numește "Când te-ai născut, Isuse" scrisă de către Traian Dorz, iar pe fundal este o imagine cu specific de iarnă.

Tuturor cititorilor și prietenilor revistei "Isus, prietenul copiilor" le urăm lectură plăcută!

Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Pentru abonamente la revista "Isus, prietenul copiilor" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat