Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Activități la Fundația "Sfântul Ioan Bosco" în perioada octombrie-decembrie 2014

Salezienii lui Don Bosco (Fundația "Sfântul Ioan Bosco") din Bacău a realizat o prezentare a activităților din perioada octombrie-decembrie 2014.

Octombrie

4-5 octombrie - Întâlnirea grupului vocațional - Și la această întâlnire tinerii au răspuns chemării adresate lor. În aceste 2 zile de reculegere, ajutați fiind de pr. Stefano au încercat să înțeleagă importanța unui director spiritual în drumul lor de discernământ .

5 octombrie - Festivalul Luminii - la invitația Cercetașilor României, animatorii și voluntarii Oratoriului au contribuit și ei la întreținerea atmosferei acestui festival. Unele din metodele propuse de către tinerii noștri pentru a "Redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte" au fost jongleriile realizate de clovni și multe, multe bansuri.

8 - 9 octombrie - Consulta MTS - animatori din cele trei Oratorii: Bacău-Chișinău-Constanța s-au întâlnit pentru a împărtăși din experiențele lor dar și de a programa activitățile comune pentru noul an.

12 octombrie - Ziua Recoltei - o minunată sărbătoare dedicată toamnei. Copiii alături de părinți și bunici, tinerii și toți ceilalți invitați au sărbătorit prin jocuri specifice toamnei, dansuri și multă distracței această zi prin care am adus mulțumire Domnului pentru darurile oferite din munca pământului. Nu au lipsit nici premiile în legume și fructe, oferite din bunăvoința binefăcătorilor.

15 - 17 octombrie - Turneul de fotbal al toamnei - 8 echipe de liceeni sau întrecut în abilitățile lor sportive, atât pentru a promova sportul, prietenia și spiritul de echipă dar și pentru a-și menține o stare cât mai bună de sănătate.

Noiembrie

15 noiembrie - Clovnii oratoriului nu stau deloc - aceștia au participat împreună cu alți tineri din liceele băcăuane la Hobby Fest ce a avut loc în incinta Complexului Cora, pentru a-și promova

propriile talente.

22 noiembrie - Reculegere ADS Key Boys și NOI - Tema reculegerii propusă a fost "Iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele". Au participat 30 de copii.

Decembrie

1 decembrie - Reculegere ADS Leader și ON - atât cei mici cât și cei mari se pregătesc intens pentru promisiune. Astfel tinerii din ADS Leader și ON l-au avut ca și model pe Dominic Savio, în relațiile cu ceilalți, în îndeplinirea îndatoririlor și în spiritul de familie.

4 decembrie - Gala voluntarului - în cadrul acestei festivități tinerii implicați în activitățile de voluntariat pe parcursul anului 2014 au fost în centrul atenției. Recunoașterea valorii lor și a importanței fiecăruia a fost făcută cunoscută tuturor ONG-urilor.

6 decembrie - Promisiunea ADS - peste 70 de copii, adolescenți și tineri au promis în fața lui Dumnezeu că vor fi mereu bucuroși, își vor îndeplini datoriile de oameni și creștini și că vor fi atenți la nevoile celor din jur. Le-au fost alături pentru prima dată părinții, bunicii și prietenii acestora.

14 decembrie - Turneu de biliard - profitând de noua achiziție a Oratoriului, am lansat un nou turneu -Turneu de biliard, adresat adolescenților și tinerilor.

17-18-19 decembrie - Ieslea vie - Pentru a reaprinde în inimile trecătorilor bucuria și emoția Sărbătorilor de iarnă, animatorii și voluntarii Fundației au pregătit Nașterea Pruncului Isus reprezentată "pe viu" în cadrul Centrului Comercial Arena Mall.

Sceneta a fost însoțită de colinde interpretate vocal și instrumental de acești tineri minunați.

21 decembrie Serbarea de Crăciun - pregătită de copiii din cadrul Centrului de zi. Programul a cuprins momente artistice pregătite intens de copii, care au dorit să transmită părinților, bunicilor, prietenilor și tuturor celor prezenți, vestea cea bună a Nașterii Domnului și venirea lui Moș Crăciun. A avut loc și marea tombolă a Crăciunului care, pe lângă jucării au fost și câteva premii speciale: .... o găină, un cocoș și un curcan, vii. Invitatul special al zilei a fost ... nimeni altul decât Moș Crăciun!! :)

23 decembrie - Coșul carității - Fiind în postul Crăciunului, am fost invitați să fim mai buni și să oferim bucurie și ajutor celor care au mai puțin. Cu această ocazie am contribuit la ajutorarea câtorva familii nevoiașe cu mai mulți copii.

24, 26 decembrie - Colindând din casă-n casă - și aducând vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului, copiii și tinerii din ADS au continuat tradiția și anul acesta. Îi așteptăm și la anul, cu mult drag!

31 decembrie 2014 - 01 ianuarie 2015 - Revelion 2015 - ca în fiecare an, tinerii grupului ADS au ales să petreacă împreună ultimele momente ale anului și începutul noului an. Muzica, distracția, jocurile dar și rugăciunea de la Trecerea dintre ani au fost ingredientele unui Revelion reușit.

2% - Dragi prieteni și binefăcători, dacă doriți să sprijiniți activitățile noastre, vă invitam să completați Formularul 230, pe care îl găsiți atât pe site-ul Fundației, cât și pe blog și facebook, prin care puteți direcționa 2% din impozitul pe venit realizat în 2014. Acești bani ne vor ajuta în continuarea activităților. Formularul îl puteți trimite la Fundația Sfântul Ioan Bosco sau îl puteți depune la Administrația Financiară din a cărei rază faceți parte. Vă mulțumim! Să aveți un An nou fericit!

Fundația "Sfântul Ioan Bosco"
Cartierul Nord, str. Tazlăului, nr. 9, 600372, Bacău
CONT LEI (IBAN): RO 11 RNCB 0026 0308 9482 0001
CONT EURO: RO 81 RNCB 0026 0308 9482 0002
Tel.: +40.234.582330 Fax: +40.234.524217
E-mail: sdbbacau@gmail.com
www.donbosconord.blogspot.com
www.donboscobc.ro
www.donbosco.ro


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat