Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Lumina Crăciunului

Să lăsăm lumina Crăciunului să ne pătrundă în case și să ne bucurăm împreună de magia sărbătorilor.

Crăciunul este sărbătoarea cea mai încărcată de frumusețe, de căldură, de semnificații. Fecioara cu pruncul, Iosif, păstorii, îngerii, magii ne vorbesc și astăzi despre acest dar primit de noi, oamenii, de la Dumnezeu. "Poporul care umbla în întuneric, spune profetul, a văzut lumină mare, peste cei care locuiau în ținutul întunecat a strălucit o lumină... Căci un prunc ni s-a născut nouă, un fiu ni s-a dat nouă; semnul puterii este pe umerii lui. Numele lui este: «Sfetnic minunat, Dumnezeu puternic, Părinte veșnic, Principe al păcii»" (Is 9,2.6).

Venim, așadar, să-i aducem pruncului Isus ca magii și ca păstorii închinarea noastră și încercăm să reflectăm la misterul dumnezeiesc al întrupării lui Dumnezeu într-un copil.

Și la Rădăuți, ca în fiecare an, aceste minunate zile de sărbătoare sunt trăite cu intensitate maximă, nu numai de creștinii catolici, ci de întreaga suflare a orașului nostru.

Astfel, joi, 18 decembrie 2014, Casa Municipală de Cultură din Rădăuți a găzduit un concert de colinde românești și străine susținut de corurile parohiale și școlare din Rădăuți și din localitățile înconjurătoare.

"Să lăsăm lumina Crăciunului să ne pătrundă în case și să ne bucurăm împreună de magia sărbătorilor". Acesta a fost motoul acestui spectacol feeric care a încălzit inimile celor prezenți în sala de spectacole. La acest concert a participat corul parohiei noastre, iar din partea Uniunii Germanilor Bucovineni din Rădăuți, corul "Liedertafel".

În a doua zi de Crăciun, după sfânta Liturghie, copiii din parohie ne-au încântat cu o miniscenetă și câteva colinde. La finalul spectacolului a ajuns și cel mai așteptat personaj, Moș Crăciun, care le-a oferit daruri.

După ce ne-am bucurat de frumusețea primelor zile de sărbătoare ale "Nașterii Domnului", în care i-am adus, asemenea magilor și a păstorilor, închinare pruncului Isus, duminică, 28 decembrie 2014, am sărbătorit Sfânta Familie de la Nazaret: Isus, Maria și Iosif.

În Sfânta Familie avem un exemplu în care căsătoria este o taină iar iubirea este acoperământul care-i învelește pe cei doi uniți pentru toată viața.

Familia se poate dezvolta și mântui numai respectând legile și planul lui Dumnezeu cu ea. Numai în acest mod putem avea familii fericite și mântuite, sau familii nefericite și pierdute.

În parohia noastră am sărbătorit 31 de familii, care, în acest an, au împlinit o cifră rotundă de ani de la căsătorie.

De la toate aceste evenimente enunțate, pe situl parohiei (www.radauti.cnet.ro) aveți la dispoziție, spre vizionare, materiale video, foto și audio.

Ioan Șmid


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat