Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: Invitație la sărbătoare

Comunitatea catolică din Butea și părintele paroh Petru Blaj au bucuria de a vă invita la sărbătoarea care va avea loc duminică, 14 decembrie 2014, când se va sfinți capela mortuară și se vor împlini 40 de ani de la moartea pr. Gheorghe Petz, fost paroh de Butea și erou al persecuției comuniste.

Evenimentul va avea loc în duminica a III-a din Advent, Duminica Bucuriei (Gaudete), iar alegerea acestei date nu este deloc întâmplătoare. Fiind vorba despre un eveniment religios, sărbătoarea aceasta va fi o exprimare plină de bucurie a venirii apropiate a lui Mesia care aduce speranță credinței noastre în așteptarea învierii celor răposați, față de care avem datoria de a ne ruga și de a le cinsti memoria cu pietate.

La acest eveniment va fi prezent PS Petru Gherghel, episcopul de Iași, și sunt așteptați să participe preoți din diferite comunități vecine, precum și preoții născuți în această localitate - mărturii ale binecuvântării pe care Domnul a revărsat-o fără încetare asupra localității Butea, greu încercată în anii de tristă amintire ai regimului comunist.

În timpul acestui eveniment, pr. Cornel Cadar va prezenta personalitatea pr. Gheorghe Petz, un om al Bisericii de mare cultură și sensibilitate creștină, care a fost persecutat pentru fidelitatea sa față de Roma și față de credință. Exemplul acestui păstor sufletesc nu trebuie uitat, așa cum nu trebuie uitați nimeni dintre cei care au fost dispuși să piardă tot, chiar și propria viață, pentru a rămâne alături de Cristos, stăpânul timpului și al istoriei.

Vă așteptăm cu căldură pe toți cei care aveți posibilitatea și dorința de a participa și de a simți pulsul credinței din inimile credincioșilor buteni.
 

Pr. Mihai Androșcă


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat