Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna decembrie 2014

Cu bucurie în suflet vă îndemn să lecturați noul număr al revistei "Lumina creștinului", nr. 12 (300) - decembrie 2014, pentru ca, odată cu începerea noului an liturgic, să începem și noi un nou drum de convertire și de slujire a lui Cristos în cei de lângă noi. Este al 300-lea număr din seria nouă a revistei, care a demarat în ianuarie 1990.

Revista se deschide cu scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel intitulată "Îndemn la bucurie". Păstorul Diecezei de Iași amintește cu bucurie de surpriza făcută de Sfântul Părinte papa Francisc în momentul în care a făcut anunțul că anul 2015 va fi Anul Vieții Consacrate. Totodată amintește de importanța persoanelor consacrate în misiunea Bisericii, precizând cele trei dimensiuni care trebuie să stea la baza acestui an și anume: evanghelie, profeție și speranță.

La rubrica "Actualitate" putem găsi un articol scris de părintele Claudiu Bulai intitulat "Activități în Anul Vieții Consacrate". Iar în rubrica alăturată ne sunt prezentate câteva informații cu privire la întâlnirea celor două consilii diecezane.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la încheierea Sinodului diecezan părintele Cornel Cadar a realizat un interviu cu PS Petru Gherghel, acest interviu intitulându-se "O binecuvântată aducere aminte".

Articolul "Pericole pentru familie", pregătit de părintele Claudiu Bulai, ne prezintă cărțile lansate de curând la Editura "Sapientia", semnate de autoarea germană Gabriele Kuby.

La rubrica "Din istoria revistei", putem găsi un articol intitulat "Anul 1990".

Articolul "Vizită la Padova și Verona" ni-l prezintă pe PS Aurel Percă în Italia în vizită la comunitățile de catolici români din aceste două localități, unde a administrat și sacramentul Mirului. În coloana alăturată ne sunt prezentate câteva informații cu privire la cultul milostivirii lui Dumnezeu.

În următoarea pagină, având titlul "Sfânta ridicare a sufletului la Dumnezeu", dr. Dănuț Doboș ne prezintă alte câteva evenimente din viața fericitului Anton Durcovici.

Părintele Iosif Dorcu continuă serialul "Sanctuare" cu prezentarea unui sanctuar din nordul extrem al Italiei: Oropa.

Revista ne prezintă în continuare rubrica adresată familiilor care este în grija părintelui dr. Felician Tiba, în acest număr fiind propus articolul intitulat "Crăciunul, iubirea din tine".

Putem relua mai apoi povestea "Crucea de lemn" care este dedicată copiilor fiind pregătită de părintele Anton Gabor. Urmând mai apoi rubrica dedicată tinerilor îngrijită de părintele Felix Roca cu titlul "Colorează lumea".

PS Petru Gherghel ne-a pregătit o scrisoare pastorală cu numele "El este bucuria și fericirea noastră!" în care suntem îndemnați să-l întâmpinăm pe Domnul, care vine la noi, împreună cu noul nostru fericit, Anton Durcovici.

Cu aceeași bucurie vă îndemnăm să citiți și articolele: "Anton Dumitru Gherghuț" de dr. Anton Coșa din cadrul rubricii "Figuri ilustre", "Așa răspund copiii despre..." prelucrată de pr. dr. Felician Tiba, "Dumnezeul neînțeles" din cadrul rubricii "Tablete spirituale" pregătită de părintele Cristian Chinez și poezia aceluiași autor cu titlu "Feerii de Crăciun".

Ca de obicei, revista conține rubricile tradiționale "Știri", "Poșta redacției", "Curier juridic", "Rebus", ultima rubrică fiind susținută de părintele Emanuel Imbrea.

Vă doresc o lectură cât mai liniștită și plină de roade în inimile tuturor!

Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat