Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Grotte Celoni: Sărbătoarea aniversarului familiilor

Duminică, 23 noiembrie 2014, în Solemnitatea lui Cristos, Regele Universului, în comunitatea din Roma-Grotte Celoni, un număr de aproximativ 20 de familii și-a sărbătorit aniversarul căsătoriei. Celebrant principal a fost pr. Isidor Iacovici, parohul comunității, iar concelebrant pr. Felician Tiba.

Sărbătoarea a început prin citirea numelui familiilor sărbătorite împreună cu invitația de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru anii pe care i-am petrecut împreună.

La predică, pr. Felician Tiba a subliniat regalitatea lui Isus care vine nu din folosirea forței, ci din capacitatea lui de a sluji, invitându-i pe cei prezenți, mai ales familiile sărbătorite, ca, asemenea lui Isus, să se slujească unul pe celălalt în iubire. A domni înseamnă a sluji, a spus părintele Felician, a domni în familie, înseamnă a-l sluji pe celălalt, indiferent dacă cei din jur văd cu ochi buni o astfel de slujire. Aluzia era evident la soții care se implică în mod concret în bunul mers al casei, în creșterea copiilor și în menținerea flăcării iubirii.

La final, pr. Isidor a felicitat familiile sărbătorite dorindu-le mulți ani în continuare, multă iubire și le-a invitat să privească mereu spre modelul lor, Cristos, care, mai ales în momentele de dificultate, de cruce, nu a încetat să împlinească planul pe care Tatăl îl avea cu el, de mântuire a lumii.

Familiile sărbătorite mulțumesc părintelui Isidor Iacovici, părintelui Felician Tiba, dar și părintelui Ciprian Bejan-Piser, care a stat la spovadă, pentru iubirea și grija arătată într-un moment atât de important pentru viața lor.

Fam. Irina și Eduard Ilieș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 noiembrie: Grotte Celoni: Sărbătoarea aniversarului familiilor


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat