Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": Praznicul copiilor

Evenimentul care a avut loc la 23 noiembrie 2014, "Praznicul copiilor", în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, prin contribuția credincioșilor parohiei, animat de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" și motivat de preoții care ne păstoresc, este un exemplu de trăire a evangheliei, invitându-i la masă pe cei care nu au posibilitatea de a întoarce invitația, așteptând răsplata de la Dumnezeu (cf. Mt 14,12-14).

la 16 noiembrie 2014, preoții au făcut anunțul în biserică: "Duminica viitoare, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii va avea loc de acum tradiționalul «Praznic al copiilor». Membrii Asociației «Sfântul Vincențiu de Paul» (S.V.P.) vă oferă posibilitatea ca astăzi, la ieșirea din biserică, să participați la această acțiune caritativă. În numele celor care vor beneficia de acest praznic vă mulțumim, iar sufletele răposaților pentru care oferiți contribuția dumneavoastră să aibă parte de iertare și, prin mila lui Dumnezeu, să se odihnească în pace!"

Vincențienii au acționat, s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioșii, din puținul lor, au donat generos pentru realizarea acestui eveniment.

La subsolul bisericii, toți copiii care au fost la sfânta Liturghie de la ora 9 au participat la masa oferită în amintirea celor răposați.

Anul acesta au luat parte la această masă și seniori din comunitate.

Prin efortul și munca oferite de membrii S.V.P. și credincioșii din comunitate, împreună cu preoții, acest eveniment a fost primit cu multă deschidere de copii.

Rugăciunea de început și cea de sfârșit, făcute de părintele paroh Petru Sescu, i-au făcut pe copii să conștientizeze că această masă este oferită pentru răposați.

Mulțumim pentru oferta credincioșilor, pentru munca depusă de membrii S.V.P. în colaborare cu toți credincioșii din comunitate.

Părintele Petru Sescu, în cuvântul de predică de la sfânta Liturghie de la ora 11, a menționat că munca făcută împreună, actul carității realizat în echipă și nu în mod egoist, dau șansa ca în activitățile caritative să se implice cât mai mulți credincioși.

Recunoscându-l pe Cristos în cei pe care îi slujim, avem încrederea că și noi vom fi recunoscuți și aleși de Cristos printre cei care vor fi așezați la dreapta sa (cf. Mt 25,31-46).

În biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" acest eveniment are loc încă de la întemeierea comunității și mulțumim lui Dumnezeu că ne-a oferit din nou posibilitatea de a face un act de milostivire pentru sufletele celor răposați.

Francisc Hușanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 noiembrie: Iași "Sfânta Tereza": Praznicul copiilor


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat