Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Zi de har și comuniune la Città di Castello

Duminică, 16 noiembrie 2014, comunitatea română romano-catolică "Fericitul Ieremia" din Città di Castello (Italia) a avut bucuria de a fi vizitată de un grup de 80 de credincioși români din comunitatea "San Vitale" de la Roma.

Vizita credincioșilor din Roma, însoțiți de părintele Daniel Mărtinaș și de părintele Ionuț Imbrișcă, a fost marcată de trei momente principale.

Pelerinii de la Roma au găsit orașul Citt? di Castello în sărbătoare. De pe 13 până pe 16 noiembrie castelanii au sărbătorit pe cei trei patroni ai orașului, sfinții Florido, Amanzio și Donino, trei sfinți care, după ce ostrogoții au distrus orașul în întregime, au încurajat locuitorii și s-au implicat direct în reconstruirea orașului.

Al doilea moment a fost traseul cultural-istoric parcurs de pelerini în centrul istoric al orașului: Muzeul Diecezan, domul și alte edificii de importanță ale orașului. Odată ce au ajuns în biserica "San Francesco", pelerinii au început a treia etapă, cea mai importantă. Aici, după ce a fost vizitată biserica, într-o sală alăturată, pelerinii au luat parte la o agapă frățească pregătită din timp de credincioșii comunității "Fericitul Ieremia". A urmat un program de spovezi, rugăciunea sfântului Rozariu și sfânta Liturghie cu cele două comunități reunite. În acest final de vizită, credincioșii au fost însoțiți de patru preoți: cei doi preoți sosiți cu pelerinii, părintele Francisc Coșa și părintele Ciprian Tiba.

Deși a fost de scurtă durată, pelerinajul a fost plin de momente frumoase, dar mai ales plin de harul lui Dumnezeu a cărui prezență a fost ușor de sesizat în sacramentul sfintei Spovezi, al sfintei Euharistii și pe chipurile luminoase și zâmbitoare ale credincioșilor.

Îi mulțumim Domnului și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui moment de comuniune fraternă.

Pr. Ciprian Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 noiembrie: Zi de har și comuniune la Città di Castello


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat