Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Curs de formare permanentă pentru Surorile Franciscane Misionare de Assisi

Cursul de formare permanentă în Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi, desfășurat în perioada 3-9 noiembrie 2014, la Hălăucești, a avut tema "Sărăcia, cale deosebită spre mântuire, hrană a umilinței, rădăcină a desăvârșirii" (FF 1118), desfășurându-se în două serii, unde au participat aproximativ 65 de surori, avându-l relator pe pr. Marius-Petru Bîlha, OFMConv.

După introducerea pe care părintele ne-a făcut-o în prima zi, fiecare soră a prezentat un simbol al sărăciei personale și comunitare. Sărăcia este idealul creștin pe care fiecare dintre noi este chemat să-l trăiască ca urmare a consacrării sale. "Globalizarea ne apropie de ceilalți, dar nu ne face frați. Dar, mai mult, nenumăratele situații de neegalitate, de sărăcie și de nedreptate scot la iveală nu numai o profundă lipsă de fraternitate, dar și absența unei culturi a solidarității" (Papa Benedict al XVI-lea). Drept pentru care împreună am descoperit că cei din jurul nostru, care trăiesc diferite forme de sărăcie au nevoie să le oferim îmbrățișarea, milostivirea, mângâierea și zâmbetul lui Dumnezeu, așa cum adesea ne îndeamnă papa Francisc.

Nu suntem noi cei care îi alegem pe săraci, dar îl alegem pe Cristos în carnea celor săraci, fapt pe care îl putem duce la desăvârșire, dezlipindu-ne de toate, în simplitate, fără a lucra ca simpli funcționari, dar chemate să dăruim din inimă și să dăm viață în relația noastră cu ceilalți. Săracii zilelor noastre au nevoie să le fie recunoscută și respectată demnitatea, iar aceasta o putem face chiar și prin gesturile mărunte de fiecare zi.

Vă provocăm și pe voi, cei care veți citi aceste rânduri: vreți cu adevărat să vă simțiți puternici, în sensul cel mai frumos și nobil al acestui cuvânt? Nu trebuie decât să slujiți cu bucurie și disponibilitate acolo unde sunteți, punându-l în centrul atenției vieții voastre pe Cristos și binecuvântând pe cei pe care îi întâlniți.

Domnul să vă binecuvânteze și să vă păzească
Să vă arate o față senină și să se îndure de voi
Să-și îndrepte privirea spre voi
Și să vă dăruiască pacea sa.

Sr. Mihaela Păduraru
și sr. Natalia Tămaș


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat