Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Congresul "Procrearea astăzi. O provocare: reglarea naturală a fertilității"

În zilele de 16 și 17 noiembrie 2014, în "Aula Brasca" a Spitalului Gemelli din Roma s-a desfășurat congresul internațional "Procrearea astăzi: o provocare - reglarea naturală a fertilității", eveniment la care au participat și trei persoane din echipa Asociației "Familia și Viața" din Dieceza de Iași.

La acest eveniment au participat peste 200 de specialiști și experți în probleme de familie: medici ginecologi, endocrinologi, medici de familie, psihologi, formatori, preoți, profesori și învățători de metode naturale pentru reglementarea creștină a nașterilor.

Activitatea a fost organizată pentru a comemora figura și opera doctoriței Anna Cappella, la 5 ani de la reîntoarcerea sa în Casa Domnului. Ea a fost soră și medic și și-a dedicat întreaga viață și profesie familiei și vieții. A fost mâna dreaptă a Sfântului Ioan Paul al II-lea, căci împreună au fondat Institutul Ioan Paul al II-lea pentru Studii despre Căsătorie și Familie din cadrul Universității din Lateran, Roma, instituție care se ocupă în principal de pastorația familiei și de îndrumarea soților pentru a trăi viața matrimonială în sintonie cu legea morală. De asemenea, sora Anna Cappella a muncit mulți ani împreună cu soții John și Evelyn Billings, care împreună cu o echipă de mari cercetători și oameni de științe medicale au pus bazele Metodei Ovulației Billings, metodă naturală tot mai promovată azi din perspectiva educației pentru sănătatea familiei.

La congres au participat și coordonatoarele WOOMB Internațional din Australia Marian Corkill și Marie Marshall, experte în formarea de formatori MOB care, timp de peste 40 de ani, au lucrat alături de doctorii Billings în campanii de promovarea a MOB pe toate continentele, aproape în toate țările lumii. Ele au dat mărturie despre colaborarea cu soții Billings, cu medicul Anna Cappella și cu echipa de specialiști care și-au dedicat întreaga profesie și carieră dezvoltării unei noi științe despre capacitatea de cunoaștere a ritmurilor fertilității umane, după legea naturală care guvernează ființa umană.

După congres s-au desfășurat timp de trei zile cursuri intensive de formare de experți în învățarea Metodei Ovulației Billings si de coordonare a centrelor WOMB, cursuri la care au participat peste 80 de specialiști din țările Europei.

Echipa Asociației "Familia și Viața" care a participat la acest curs a purtat experiența de pionierat făcută în Dieceza de Iași și și-a exprimat dorința de a promova Metoda Ovulației Billings în România. Chiar dacă nu este ușor, învățătoarele MOB din Romania doresc să dezvolte acest program de învățare, pentru a menține vie moștenirea lăsată de Anna Cappella în serviciul familiei, chemată să respecte principiile etice și morale pentru o procreare responsabilă.

Invităm pe toți cei care doresc să învețe Metoda Ovulației Billings să ne caute la Asociația "Familia și Viața" din Roman ("Casa de Cateheză" a Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", tel. 0233/742505 sau 0723/792267

Dr. Ionela Delia Pogor,
medic de familie


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat