Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Itinerare spirituale pentru Advent

Timpul liturgic al Adventului este un timp binecuvântat de pregătire a inimii noastre pentru sărbătorirea nașterii Mântuitorului nostru, Isus Cristos. Cunoaștem din Evanghelia după sfântul Luca (Lc 2,7) că atunci când sfânta Fecioară Maria l-a născut pe Isus, "l-a înfășat și l-a culcat în iesle, pentru că nu era loc de găzduire pentru ei".

Fericiți suntem noi, cărora Biserica ne propune în fiecare an perioada Adventului, acest timp de patru săptămâni în care, prin veghere și rugăciune, să așteptăm venirea lui Isus și să ne pregătim a-l primi așa cum se cuvine.

În această direcție, Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași propune membrilor ei și tuturor acelora care doresc să trăiască timpul Adventului ca un timp de trezire din somnul obișnuințelor și al neglijențelor, un timp de veghere, după cum ne îndeamnă cuvântul Evangheliei, un parcurs spiritual prin trei materiale alcătuite pe grupe de vârstă în funcție de cele trei sectoare ale asociației.

Pentru copii

Cu tema "Pregătește o casă lui Isus", itinerarul propus copiilor în mod special, urmărește conștientizarea importanței și a semnificației Crăciunului, cercetarea și pregătirea inimii pentru ca Pruncul Isus, trimis de Dumnezeu Tatăl, să găsească o casă primitoare și caldă în inima noastră, în familia și în comunitatea noastră.

Materialul poate fi descărcat de pe site-ul asociației www.aciasi.ro.

Prima foaie duminicală se găsește aici:

http://www.aciasi.ro/wp-content/uploads/2014/11/itinerar-ACC_duminica-I.pdf

Pentru tineri

"Merinde pentru suflete însetate de divin" este platforma unde, de-a lungul timpului Adventului, echipa sectorului tineri publică un material pornind de la evanghelia zilei. În drumul spiritual propus prin intermediul acestui blog vom găsi în fiecare zi hrana bogată a Cuvântului lui Dumnezeu, o meditație inspirată din lecturile sacre, o rugăciune și un îndemn care să ne ajute să veghem, să petrecem cinci minute împreună cu Domnul.

Blogul poate fi urmărit la adresa http://itinerar-advent2014.blogspot.ro.

Pentru adulți

Publicația lunară "Glasul Acțiunii" reprezintă un material al cărui obiectiv este acela de a contribui la formarea spirituală și umană a membrilor Acțiunii Catolice, în special a adulților. Primul număr face referință la două evenimente importante din această perioadă, în ordine cronologică: Adeziunea la Acțiunea Catolică și Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Isus Cristos. Primul eveniment este semnificativ pentru viața asociativă, iar al doilea pentru viața de credință, însă se împletesc armonios în sufletul nostru.

Materialul poate fi descărcat de pe site-ul asociației www.aciasi.ro.

Prima publicație, pentru luna decembrie, se găsește aici:

http://www.aciasi.ro/wp-content/uploads/dlm_uploads/2014/11/glasul-Actiunii_dec_2014.pdf

Împreună cu păstorii și magii, "să mergem până la Betleem și să vedem acest Cuvânt care s-a făcut și ce ne-a făcut cunoscut Domnul" (Lc 2,15). Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif", împreună cu asistenții spirituali, stă alături tuturor în parcurgerea acestui drum minunat de așteptare și pregătire pentru Nașterea Mântuitorului. Fie ca el să rămână mereu și să domnească în inima și în viața noastră!

Raluca Cocuț


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat