Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Pelerinajul crucii și al icoanei Zilelor Mondiale ale Tineretului

Primul popas în România al pelerinajului crucii și al icoanei Zilelor Mondiale ale Tineretului a avut loc la Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, la 14 octombrie 2014, într-o atmosferă de sărbătoare și lumină pentru toți oamenii care au participat la sfânta Liturghie solemnă cu ocazia acestui eveniment.

La început, tinerii au preluat crucea și icoana și le-au purtat în procesiune până în biserică, fiind însoțiți de PS Aurel, episcopul auxiliar de Iași, de preoți și de ministranți.

Proclamarea lecturilor, rugăciunea credincioșilor și oferirea darurilor de la Liturghie au fost pregătite de tinerii din parohie și de elevi ai Colegiului romano-catolic "Sfântul Iosif". Omilia i-a aparținut pr. Felix Roca, responsabilul pastorației tinerilor din Dieceza de Iași. Au fost prezenți și seminariștii de la Seminarul mic din Bacău și un număr considerabil de credincioși: copii, tineri, adulți. Cântările deosebite ale corului au înfrumusețat și mai mult rugăciunea tuturor.

La final au urmat momente de adorație și rugăciune în fața crucii și a icoanei. Tânăra care a rostit ultima reflecție a citat din discursul Sfântului Părinte papa Francisc la celebrarea Căii crucii în timpul Zilei Mondiale a Tineretului de la Rio de Janeiro":

"Cu crucea, Isus se unește cu tăcerea victimelor violenței, care nu mai pot să strige (...). Cu crucea, Isus se unește cu familiile care sunt în dificultate și care plâng pierderea tragică a copiilor lor (...). Cu crucea, Isus este unit cu atâtea mame și cu atâția tați care suferă văzându-și copiii victime ale paradisurilor artificiale cum ar fi drogurile; în cruce, Isus este unit cu atâția tineri care au pierdut încrederea în instituțiile politice pentru că văd egoismul și corupția sau care au pierdut credința în Biserică și chiar în Dumnezeu, din cauza incoerenței creștinilor și a slujitorilor Evangheliei (...). În crucea lui Isus este suferința, păcatul omului, păcatul nostru, și el primește totul cu brațele deschise, ia pe umerii săi crucile noastre... Nu vă temeți de tinerețea voastră și de acele dorințe profunde de fericire, adevăr, frumusețe și iubire care durează!".

Pr. Silviu Cristian Salca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 octombrie: Bacău "Sfântul Nicolae": Pelerinajul crucii și al icoanei Zilelor Mondiale ale Tineretului


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat