Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Ofrandă de flori, adusă Maicii Domnului de Pilar

Duminică, 12 octombrie 2014, comunitatea catolică română, rezidentă în Zaragoza-Spania, a fost în sărbătoare, cu ocazia hramului bazilicii de Pilar, fiind încununat de procesiunea ofrandei de flori, având o tradiție de peste 60 de ani, cu participarea diferitelor grupuri, asociații și comunități din regiunea Aragon.

Ziua a început cu recitarea Rozariului, rugăciune atât de plăcută sfintei Fecioare Maria, în biserica pe care o frecventăm duminică de duminică, "Santa Maria, Madre de la Iglesia", după care a urmat sfânta Liturghie.

În predica sa, pr. Ionel Jicmon ne-a vorbit despre iubirea lui Dumnezeu, care este nemărginită, este infinită. La fel, iubirea Mamei e cea care ne ține aproape de Tatăl ceresc, care ne hrănește și ne unește, cu semenii noștri. Având prezent gândul acesta, că Maria e cea care ne ocrotește și ne conduce pașii spre Dumnezeu, să nu ezităm să apelăm la ea, cu mai multă încredere și speranță.

În după-amiaza duminicii, ne-am adunat din nou, de data aceasta spre procesiunea ofrandei de flori, pregătiți cu haine de sărbătoare și flori în mână. Din cele peste 530 de grupuri am făcut și noi parte, comunitatea catolică, pentru a șasea oară, consecutiv. Numărul florilor, care au îmbrăcat veșmântul Maicii Domnului, a fost impresionant, de peste 8 milioane de flori.

Florile cele mai frumoase pe care le putem oferi Maicii Preacurate, sunt chiar rugăciunile noastre, momentele de iertare, de pace, de bucurie, o vorbă bună spusă celui neajutorat, o faptă frumoasă făcută din iubire, o vizită celor bătrâni și bolnavi, și tot ceea ce este sănătos pentru viața de zi cu zi. Acestea nu se ofilesc, rămân mereu proaspete, dacă se fac bine, cu regularitate și iubire.

Să oferim acest tip de flori Mariei, în fiecare zi, și nu așteptând să mai treacă încă un an, până când are loc o altă ofrandă de flori.

Sfântă Fecioară Marie, fii mereu aproape de noi!

Simona Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 octombrie: Zaragoza: Ofrandă de flori, adusă Maicii Domnului de Pilar


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat