Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas Iași: Invitație la a opta ediție a campaniei "Un milion de stele"

Centrul Diecezan Caritas Iași organizează, vineri, 17 octombrie 2014 începând cu ora 18.00 cea de a opta ediție a campaniei "Un milion de stele".

Campania "Un milion de stele" este o inițiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiție în țările din Europa de Vest. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 1998 în Franța și de atunci, campania se organizează în fiecare an înainte de Crăciun, în tot mai multe locații din lume. În prezent, ea se desfășoară în țări europene precum Germania, Ungaria, Franța, Austria, Belgia, Luxemburg și Elveția. În țara noastră, campania "Un milion de stele" a fost organizată prima dată de asociația "Centrul Diecezan Caritas Iași", iar evenimentul a fost derulat și la nivel național începând cu anul 2009. Acțiunea concretă constă în aprinderea simultană a unor lumânări în cadrul unor spații din fața unor clădiri sau piețe importante existente în localitățile de desfășurare, simbolizând implicarea voluntară în acțiuni sociale.

Organizată anul acesta sub sloganul "Aprinde o stea pentru comunitatea ta!", campania se va desfășura în 15 localități în regiunea Moldovei: Iași - Palas Iași, Iugani, Mircești, Răchiteni, Hălăucești, Săveni, Gropnița, Bacău, Onești, Satu Nou, Dămienești, Suceava, Huși, Roman, Săbăoani, Piatra Neamț.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza membrii comunității pentru a-și manifesta solidaritatea față de cei nevoiași. Fondurile obținute în cadrul acestei campanii vor fi direcționate către programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, care asigură asistența socială și îngrijirii socio-medicale pentru 1.500 de persoane vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu prin intermediul celor în 15 puncte de lucru.

În decursul anului 2013, echipa îngrijiri la domiciliu formată din 58 de angajați, împreună cu voluntarii programului, au asistat la domiciliu un număr de 1.406 persoane, cărora li s-au oferit un milion de motive de mai bine:

438.165 servicii medicale, 84.521 îngrijiri de bază, 92.109 servicii comunitare, 385.205 zâmbete și alinare

Pentru mai multe informații referitoare la această campanie vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0232/210085, adresa de email contact@caritas-iasi.ro, persoană de contact: Anca Maftei, coordonator programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu".

*

Desfășurătorul Campaniei Naționale de strângeri de fonduri "Un milion de stele":

1. Deschiderea campaniei de strângere de fonduri de către copiii și adolescenții Asociației Culturale "Do Mi Dance" Roman - moment artistic

2. Aprinderea lumânărilor + prezentarea evenimentului

3. Luări de cuvânt din partea organizatorilor și a invitaților

4. Sfințirea lumânărilor

5. Mulțumiri sponsori/anunțuri

6. Închiderea evenimentului - recital folk susținut de Radu Ștefan, împărțirea lumânărilor celor prezenți.

Înaintea începerii evenimentului va fi difuzată o muzică ambientală la o instalație de sonorizare;

Înaintea începerii evenimentului va exista o proiecție pe un ecran destinat acestui scop în care vor rula imagini prin care vor fi prezentate activitățile și serviciile sociale oferite de către membrii echipei Caritas.

*

Descrierea campaniei de strângeri de fonduri

"Un milion de stele"

A. Istoric

Campania "Un milion de stele" este o inițiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiție în țările din Europa de Vest. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 1998 în Franța și de atunci, campania se organizează în fiecare an înainte de Crăciun, în tot mai multe locații din lume.

În prezent, ea se desfășoară în țări europene precum Germania, Ungaria, Franța, Austria, Belgia, Luxemburg și Elveția.

În țara noastră, campania "Un Milion de Stele" a fost organizată prima dată de asociația "Centrul Diecezan Caritas Iași", iar evenimentul a fost derulat și la nivel național începând cu anul 2009.

B. Scop și obiective generale

Scopul evenimentului este acela de a promova nevoia consolidării unei societăți solidare prin exprimarea dorinței participanților pentru o societate incluzivă și dreaptă, iar acțiunea reprezintă o modalitate de a-i îndemna pe toți oamenii să fie solidari între ei și mai ales cu cei săraci, bolnavi sau marginalizați.

C. Tema campaniei în anul 2014

Anul acesta evenimentul se va desfășura la 17 octombrie 2014, începând cu ora 18.00 și are ca scop chemarea la caritate și solidaritate față de cei nevoiași.

Fondurile obținute în cadrul acestei campanii vor fi direcționate către programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu", care asigură în 15 puncte de lucru asistența socială și îngrijirii medicale persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu.

În decursul anului 2013, echipa îngrijiri la domiciliu formată din 58 de angajați împreună cu voluntarii programului, au asistat la domiciliu un număr de 1406 persoane, cărora li s-au oferit 1 MILION de motive de mai bine:

438.165 servicii medicale,

84.521 îngrijiri de bază,

92.109 servicii comunitare

385.205 zâmbete și alinare

D. Activități. Forme de manifestare a solidarității

Acțiunea concretă constă în aprinderea simultană a unor lumânări în cadrul unor spații din fața unor clădiri sau piețe importante existente în localitățile de desfășurare, simbolizând implicarea voluntară în acțiuni sociale.

Simbolic, aceste lumânări se aprind de către voluntarii Caritas, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o persoană vulnerabilă aflată în dificultate sau o persoană care își manifestă solidaritatea față de alta care are nevoie de ajutor.

La sfârșitul evenimentului, lumânările folosite vor fi împărțite participanților.

Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat