Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Invitație la lansarea postului Radio Maria Bacău

Postul Radio Maria va putea fi auzit pe unde radio în municipiul Bacău și în satele din împrejurimi, începând de vineri, 17 octombrie 2014. Frecvența pe care se va difuza este 89,6 FM. Liturghia de inaugurare a postului Radio Maria Bacău va avea loc în aceeași zi, la ora 18.00, în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău. La celebrare vor fi prezenți PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă, pr. Doru Popovici, directorul Radio Maria din România, numeroși preoți și credincioși.

După mai mulți ani de așteptare, demersuri și rugăciune avem astăzi bucuria de a ne vedea așteptările împlinite. Radio Maria va putea fi ascultat la radiourile noastre. Până acum, în Moldova se putea asculta Radio Maria prin DIGI sau prin internet. Primul studio din Moldova a fost înființat la Iași, la 21 noiembrie 2009.

Începând cu 17 octombrie 2014, Radio Maria se va putea asculta și prin intermediul radioului. Acest lucru a fost posibil datorită aprobărilor din partea autorităților române și prin obținerea frecvenței postului de radio Alfa, din Bacău. Frecvența acestui post de radio acoperă întreg municipiul Bacău și ajunge și în localitățile vecine.

Pentru că este un moment important pentru Biserica noastră locală, la Bacău se va celebra o Liturghie specială, vineri, 17 octombrie 2014, la care sunt așteptați cât mai mulți preoți și credincioși. Este un eveniment pe care mulți creștini l-au așteptat cu dor și iată că în aceste zile el s-a realizat. Cu toții suntem invitați să mulțumim Domnului și sfintei Fecioare pentru darul minunat pe care ni l-au făcut.

Se fac în continuare demersuri pentru a transmite pe unde radio și în zona municipiului Roman. Momentan s-a amplasat o antenă la Rotunda (com. Doljești), urmând ca în lunile viitoare să se definitiveze și aici lucrările și astfel credincioșii, din această zonă, să se poată bucura de transmisiile Radio Maria.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei dorințe a multor credincioși din Moldova. Domnul să-i răsplătească!

Pr. Claudiu Bulai


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat