Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Zi de bucurie de hramul Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

În Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași ziua de duminică, 5 octombrie 2014, poate fi numită zi de bucurie pentru că întreaga comunitate, de la mic la mare, a marcat prin rugăciuni, cântece și, mai ales, prin participarea la sfânta Liturghie solemnă, ziua în care ocrotitoarea noastră cerească a revărsat o nouă ploaie spirituală de trandafiri.

Încă de miercuri, 1 octombrie, biserica a devenit din ce în ce mai neîncăpătoare datorită credincioșilor care au participat la sfintele Liturghii, s-au rugat și s-au pregătit spiritual vizitând confesionalul, locul unde se manifestă milostivirea divină. Duminică, la toate cele trei sfinte Liturghii am experimentat bucuria de a fi împreună în jurul altarului lui Cristos însoțiți de privirile sfintei Tereza a Pruncului Isus.

Sfânta Liturghie de la ora 11.00 a adunat pentru celebrare preoți din Iași, de la catedrală - în frunte cu părintele decan Iosif Dorcu, celebrantul principal - de la Institutul Teologic și de la celelalte parohii.

La predică, părintele Iosif Antile, profesor de teologie biblică la Seminarul din Iași, ne-a amintit că sfânta Tereza a Pruncului Isus a avut o legătură strânsă cu Sfânta Scriptură: a iubit cuvântul lui Dumnezeu pe care îl citea din fragedă copilărie, l-a meditat zi de zi în viața petrecută în mănăstire și din Sfânta Scriptură își lua noi forțe spirituale, ba chiar și-a descoperit și vocația de a fi "iubirea din inima Bisericii" după ce a meditat textul care aduce un elogiu iubirii, din Prima Scrisoare a Sfântului apostol Paul către Corinteni. De asemenea, părintele ne-a amintit că, dacă vrem să imităm virtuțile sfintei Tereza a Pruncului Isus, ar trebui să acordăm și noi o mai mare importanță citirii, meditării și punerii în practică a cuvintelor Sfintei Scripturi, pentru că, deși trăim într-o lume în care există mulți pesimiști care nu cred că binele pe care îl pot face are rost, totuși, Sfânta Tereza a Pruncului Isus ne dovedește că binele rămâne, chiar și la mai bine de o sută de ani de la plecare ei de pe acest pământ.

Sfânta Liturghie a continuat cu rugăciunile, darurile și cântecele pe care comunitatea le-a așezat la altar. La sfârșit, părintele paroh Petru Sescu a mulțumit preoților, credincioșilor, celor care au participat la pregătirea sărbătorii noastre atât în biserică, cât și în jurul ei, corului și fanfarei care au cântat cu multă înflăcărare.

Aceeași fanfară a oferit un moment artistic alcătuit din câteva cântece populare interpretate cu o mare măiestrie, moment care i-a făcut pe mulți credincioși prezenți să se prindă în horă și să-și manifeste bucuria și în afara bisericii.

Sfânta Tereza a Pruncului Isus să ne însoțească mereu și să ne ofere neîncetat din bucuria sa, din credința sa și din marea ei dorință de a face atât de mult bine!

Ramona Pricop și Ecaterina Constantin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 octombrie: Iași: Hramul bisericii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

O înregistrare video de la acest moment de sărbătoare poate fi urmărită pe site-ul Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași: www.sfterezaiasi.ro.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat