Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită oficială în cadrul comunității romano-catolice române din Paris

Duminică, 26 octombrie 2014, comunitatea română din Paris s-a simțit în sărbătoare. După ce existența comunității a fost recunoscută anul acesta de către Arhiepiscopia de Paris printr-o convenție oficializată, a sosit timpul să fie vizitată în mod oficial. Mons. Xavier Rambaud, canonic, vicar episcopal însărcinat cu Oficiul pentru Pastorația Migranților și a Preoților Străini din cadrul arhiepiscopiei pariziene, la invitația comunității, a venit să cunoască noua comunitate străină apăruta pe harta pastorală a arhidiecezei.

Mons. Rambaud a celebrat sfânta Liturghie în limba franceză, credincioșii răspunzând și cântând în limba română. La această Liturghie a participat și pr. Livio Pegoraro, parohul bisericii "Sfântul Bernard", locul unde se adună credincioșii români în fiecare duminică.

La începutul sfintei Liturghii i s-a adresat salutul de bun venit, cu mulțumirile de rigoare, precizându-se că prin bunăvoința Arhiepiscopiei de Paris, pe care el o reprezintă, și cea a părintelui paroh local, credincioșii români pot să se roage și să asculte cuvântul lui Dumnezeu în limba lor maternă.

Mons. Rambaud a fost plăcut surprins de numărul credincioșilor, credincioși ce provin din județul Satu Mare și zona Moldovei, adresându-le încurajarea că dau dovadă că sunt o comunitate vie, tânără și care poate chiar să concureze cu o comunitate franceză locală. Bineînțeles, rodul acestei vizite ar fi primirea unui statut oficial pentru credincioșii români din partea conducerii arhidiecezei, dar acesta este deocamdată un posibil demers viitor.

Prin bunăvoința și spiritul activ al credincioșilor, după sfânta Liturghie s-a putut participa la o agapă îmbelșugată, unde s-au putut gusta specialități culinare tipic românești.

Deo gratias!

Pr. Nicolae Cibian

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 octombrie: Vizită oficială în cadrul comunității romano-catolice române din Paris


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat