Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lansarea site-ului Uniunii Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Această lansare a site-ului www.svpromania.ro s-a dorit să aibă loc în preajma celebrării sfântului Vincențiu de Paul (27 septembrie 2014), din două motive. Mai întâi pentru că spiritualitatea acestui sfânt stă la baza activității noastre. În organizarea activităților cu laicii sfântul Vincențiu s-a bazat pe trei principii fundamentale: necesitatea de a acționa împreună, slujirea săracilor sufletește și trupește și o relație strânsă cu Biserica. Un al doilea motiv pentru care s-a dorit ca site-ul să fie lansat în această zi a fost dorința ca site-ul să fie un nou impuls pentru evanghelizare așa cum superiorul general G. Gregory Gay, C.M. a propus ca la nivelul familiei vincențiene anul următor să fie dedicat "Noii Evanghelizări".

Pagina web a UASVP din România a fost anunțată ca activă de Josef Erwin Tigla, la împlinirea a 10 ani de activitate a mișcării vincențiene laice în România, în anul 2000. Rodul unor binefăcători, pagina web a rezistat atât cât s-a dorit din partea lor și în timp a devenit inactivă.

Simțindu-se nevoia de a avea știri și informații de actualitate din activitatea vincențiană națională și internațională, de materiale pentru formarea și dezvoltarea spirituală a fiecărui vincențian în parte și nu în ultimul rând, a face cunoscută spiritualitatea sfântului Vincențiu de Paul, în primăvara anului 2014, un grup de vincențieni, începe reconstruirea site-ului Uniunii. Pornind de la o schema de meniu, cu aprobarea președintelui național, doamna Eva Peter, s-a configurat forma actuală.

De acum printr-un simplu click, la adresa www.svpromania.ro, veți afla știri și informații din activitatea: SSVP internațional, a Uniunii naționale și a Conferințelor locale, veți cunoaște spiritualitatea sfântului Vincențiu de Paul, Familia Vincențiană. Acest site se dorește a fi un spațiu de exprimare a confraților vincențieni și de colaborare între membrii conferințelor noastre.

Aici veți găsi date din activitatea noastră care cu siguranță vă vor trezi interesul de a citi și pe viitor mai multe informații și noutăți.

Suntem recunoscători și mulțumim celor care lucrează și ajută la îmbogățirea și dezvoltarea site-ului. Spiritul vincențian s-a simțit și în munca domnului Andrei Petruț care cu multă dăruire ne-a oferit forma actuală a site-ului.

Mai multe amănunte veți putea afla vizitând acest nou site: www.svpromania.ro!

Ana Doboș și Adrian Petruț


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat