Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Dublă sărbătoare în Parohia "Sfânta Tereza"

Duminică, 21 septembrie 2014, în cadrul sfintei Liturghii celebrată de PS Aurel Percă la ora 11, credincioșii din Parohia "Sfânta Tereza" din Onești au sărbătorit atât conferirea sacramentului Mirului, cât și hramul comunității.

Conferirea mirului pentru cei 44 de candidați, dintre care patru adulți, a însemnat o sărbătoare unică pentru comunitatea noastră parohială adunată în jurul episcopului. De asemenea și sărbătoarea hramului i-a adus acasă și pe mulți credincioși ai parohiei care lucrează departe. Pentru aceste evenimente atât de importante pentru viața noastră de credință s-au implicat ca într-o adevărată familie: adulți, tineri, copii, coriști și ministranți, împreună cu preoții. Ei au pregătit cu multă seriozitate și pasiune cântecele, biserica și împodobirea ei, dând astfel un ton solemn acestei zile.

În tot timpul de pregătire a candidaților pentru sacramentul Mirului s-a căutat implementarea conștiinței că pentru cei botezați la vârsta copilăriei, completarea inițierii creștine constă într-un drum educativ ce conduce la a fi adulți în credință, implicați în comunitatea creștină.

Prin învățătura de la predică, preasfințitul a subliniat că cele patru sacramente (Botezul, Pocăința, Euharistia și Mirul) pe care candidații le vor purta ca pe un buchet în viața lor, le vor oferi harul suprafiresc și garanția prezenței lui Dumnezeu. Totodată aceste sacramente sunt și un angajament pe drumul personal spre sfințenie.

Toți credincioșii prezenți au fost îndemnați să-și trăiască cu angajament unirea cu Cristos în sfintele sacramente, să mărturisească cu tărie credința creștină și să fie modele pentru generațiile următoare.

Să sperăm că, prin harul lui Dumnezeu și prin efortul preoților parohiei, acești adolescenți vor conștientiza că, odată cu primirea sacramentului Mirului, nu se încheie perioada inițierii creștine și că ei trebuie încă să crească spre o adeziune la credință tot mai conștientă, la o viață creștină mai matură, la o implicare definitivă și responsabilă în comunitatea creștină adultă.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru prezența Duhului sfânt cu darurile sale și tuturor celor care au contribuit la frumusețea acestor două sărbători și evenimente ale comunității noastre parohiale.

Pr. Marius Adam, jr.


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat