Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși-Corni: PS Aurel Percă la hramul comunității

Cu mare bucurie am sărbătorit Ziua Mamei noastre cerești la 8 septembrie 2014, hramul bisericii din Huși-Corni în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00 având ca invitat special pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar, însoțit în procesiune către altar de aproximativ 30 de preoți unii din țară, alții veniți din străinătate.

De asemenea, un mare număr de credincioși împreună cu pr. paroh Andrei Ciobănică au venit în procesiune de la biserica "Sfântul Anton", cântând și rugându-se, purtând statuia Maicii Domnului până la altar, fiind întâmpinați de pr. paroh Benone Butacu și de credincioșii parohiei având flori în mâini. Ambele comunități au dorit să se întâlnească la această mare solemnitate aducând cinstire Preacuratei și mulțumind Domnului că ne-a lăsat-o ca mamă.

La începutul solemnității, Preasfințitul și-a exprimat bucuria de a fi din nou prezent în mijlocul comunității noastre, oferind salutul Preasfințitului Petru Gherghel, păstorul diecezei, tuturor credincioșilor prezenți invitându-ne să participăm cu inima la această celebrare dând cinstire Preacuratei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Cristian Farcaș care ne-a invitat la o trăire mai intensă a Evangheliei în cadrul familiei, părinții să fie exemple de viață creștină pentru copii și să nu ne fie teamă a ne uni în rugăciune toți membrii familiei. După modelul familiei din Nazaret, Preacurata va transforma familiile noastre în familii unde trăirea creștină este mod de viață, copleșindu-ne cu multe haruri.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit Preasfintei Treimi pentru harurile revărsate în inimile tuturor celor prezenți, pentru prezența Preasfințitului și a celorlalți invitați care au marcat solemnitatea sărbătorii.

Ultimul cuvânt a revenit Preasfințitului Aurel Percă, asigurându-ne că Mama noastră cerească va ocroti toate familiile care i se încredințează și îi cer ocrotirea, transformând problemele și durerile omenirii în trepte către cer.

La invitația Preasfințitului, ultimul salut l-am adresat Preacuratei prin rugăciunea "Îngerul Domnului", implorând binecuvântarea finală asupra comunității.

Fiecare credincios participant a mulțumit din inimă Preacuratei, depunând la altarul ei florile aduse, zăbovind în rugăciune și adresându-i cereri și mulțumiri.

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 septembrie: Huși-Corni: PS Aurel Percă la hramul comunității


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat