Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău ("Sfântul Nicolae"): Campusul copiilor "Astăzi să ne bucurăm"

În perioada 8-11 septembrie 2014, Parohia "Sfântul Nicolae" a organizat pentru prima dată campusul "Toamna împreună", cu tema "Astăzi să ne bucurăm", inițiativă care a avut un real succes.

Programul a fost asemănător celui de astă vară.

Dornici de a se întâlni înainte de începerea anului școlar și de a consuma energiile rămase, copiii și animatorii au pornit pe urmele fericitului Anton Durcovici, urmărindu-i pas cu pas viața și virtuțile.

Momentul zilnic de formare a pornit de la piesa de teatru despre viața fericitului Anton Durcovici "Un om pentru oameni - ecoul unei vieți", compusă de Comunitatea Iosefinii lui Murialdo și Centrul Misionar diecezan. Regia și recuzita au fost asigurate cu generozitate de regizorul Coșa Ionică de la Teatrul din clopotniță din Bacău.

Această apropiere de fericitul Anton Durcovici a fost ilustrată și prin denumirile celor patru echipe: "Înțelepții", reprezentați de culoarea albastră, "Sfinții", de culoarea galbenă, "Luptătorii", de culoarea roșie, și "Curajoșii", de culoarea verde, atribute care-l definesc pe fericitul Anton Durcovici. Copiii au scandat sloganul cu numele echipelor și și-au manifestat dorința de a imita aceste frumoase virtuți.

Piesa de teatru, momentele de formare, sfintele Liturghii, concursurile, atelierele (origami, pictură, tâmplărie, artă culinară, jocuri de dezvoltare personală, fotbal, croșetat, brățări etc.) și drumeția între Coman și Lărguța au reprezentat activitățile centrale ale campusului. Fiecare moment a avut un rol aparte în formarea copiilor, aceștia ajungând la concluzia că la baza fericirii stă Dumnezeu.

Cu acest campus am făcut un pas înainte pe calea maturizării noastre. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste frumoase zile de comuniune cu el și cu prietenii noștri.

Fericite Anton Durcovici, roagă-te pentru noi!

Emilia Pârțac

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-11 septembrie: Bacău ("Sfântul Nicolae"): Campusul copiilor "Astăzi să ne bucurăm"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat