Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Un oaspete deosebit la hramul comunității

Duminică, 7 septembrie 2014, comunitatea romano-catolică din Siret (SV) a sărbătorit hramul bisericii "Nașterea Sfintei Fecioare Maria".

Această zi, deosebită pentru comunitate, a fost pregătită cu bucurie de credincioșii parohiei, care au o devoțiune aparte față de Preacurata. Programul liturgic din această zi a fost următorul: ora 9 - sfânta Liturghie în limba germană, celebrată de părintele Iosif Doboș; ora 10 - sfânta Liturghie în limba polonă, celebrată de părintele Andrei Staszkovian, iar la ora 11 - sfânta Liturghie solemnă.

Bucuria credincioșilor a fost și mai mare datorită prezenței păstorului diecezei noastre, episcopul Petru Gherghel, care, cu un sfert de oră înainte de Liturghia de la ora 11, a fost primit cu entuziasm de părintele paroh Irinel-Iosif Iosub, de reprezentanți ai autorităților locale și de comunitate.

Sfânta Liturghie a început cu salutul de bun venit al părintelui paroh. Predicatorul hramului a fost părintele Aurel Iștoc, paroh la Adjudeni, care a vorbit foarte frumos despre Sfânta Fecioară, îmbinând într-un mod plăcut frumusețea Preacuratei cu obligațiile noastre cotidiene.

La sfârșitul sfintei Liturghii, pr. paroh Irinel împreună cu preoții și comunitatea au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru "minunile săvârșite în viața sfinților cu precădere în viața Sfintei Fecioare Maria". Apoi, pr. Irinel, în numele comunității, a mulțumit Preasfințitului Petru Gherghel, care în ciuda programului încărcat și a obligațiilor pe care le are ca păstor al diecezei, și-a găsit timp pentru a participa la sărbătoarea comunității noastre, bucurându-ne de prezența Excelenței sale.

La ceremonie au mai participat preoți din Decanatul de Suceava și din alte parohii, preoți profesori de la seminar și din străinătate.

Ultimul cuvânt a revenit păstorului diecezei care ne-a încurajat în drumul nostru spre Dumnezeu însoțiți de mama noastră cerească, față de care dieceza noastră are o cinste deosebită, cinste care se simte în mod special în credincioșii din Bucovina.

Mulțumim și noi, credincioșii din parohie, Excelenței sale Petru Gherghel, părintelui nostru Irinel și surorilor din comunitate care, sunt ca niște făclii mereu aprinse într-o lume cu atâtea neajunsuri.

Fie ca tot ceea ce facem să fie spre mai marea slavă a lui Dumnezeu și spre mântuirea noastră!

Claudia Zebreniuc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 septembrie: Siret: Un oaspete deosebit la hramul comunității


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat