Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oradea: Un nou lucrător în via Domnului

Cu emoții, dar și cu mare bucurie, Congregația "Don Orione" și Dieceza Romano-Catolică de Oradea au trăit un moment plin de har sâmbătă, 27 septembrie 2014. Părintele diacon Christian-Daniel Chira a fost hirotonit preot.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS Ladislau Bocskei, episcop romano-catolic de Oradea. A fost însoțit la altar de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, pr. Achile Morabito, vicarul general al Congregației Don Orione, pr. Pierangelo Ondei, superior provincial și mulți preoți oaspeți din străinătate și din România. Celebrarea a fost animată de corul Seminarului "Don Orione" din Iași și de corul catedralei orădene. Bucuria sărbătorii a fost amplificată de prezența rudelor părintelui, a prietenilor și confraților veniți din Italia, Albania, Brazilia, Burkina Faso, India, Venezuela și România, subliniind astfel universalitatea Bisericii. De asemenea, sfânta Liturghie și ritul consacrării preoțești s-au desfășurat în limbile română și latină.

A doua zi, duminică, părintele a celebrat prima sfântă Liturghie în Parohia "Sfânta Maria" din Oradea, frecventată des de părintele încă din copilărie și unde a făcut să crească sămânța vocației preoțești. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Valeriano Giacomelli, formator în primii ani de seminar ai părintelui Christian, numit de curând paroh în comunitatea "Sfântul Benedict" din Milano.

Părintele Christian-Daniel Chira a urmat cursurile de filozofie la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, noviciatul la Velletri (Roma), anii de pastorație la Seminarul "Don Orione" din Iași, cursurile de teologie la Roma și licența în teologie morală la Universitatea "Gregoriana" din Roma. Este al unsprezecelea preot orionin român și primul originar din Oradea. Actualmente activează în comunitatea orionină din Fano (Italia).

Îi dorim pastorație rodnică și activitate binecuvântată în mijlocul poporului lui Dumnezeu care i-a fost încredințat!

Silviu Dumea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 septembrie: Oradea: Sfințirea ca preot a părintelui orionin Christian-Daniel Chira


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat