Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": "Vom merge cu bucurie în casa Domnului"

Ziua de 30 septembrie în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași reprezintă o zi deosebită, o zi în care fiecare creștin scoate din tezaurul amintirilor imaginile de la sfințirea altarului bisericii. Sfințirea casei noastre de rugăciune este sărbătoarea comunității (sfântul Augustin).

Anul acesta celebrarea a fost deosebită prin participarea preoților: Adrian Ailenei, fiu al comunității, Egidiu Condac, Daniel Iacobuț, Daniel-Nicu Butacu și Iosif Iacob, care au activat la noi în comunitate, Petru Sescu, actualul paroh, Marius Ilieș, unul dintre cei doi vicari, care activează în comunitate.

Credincioșii prezenți în număr mare la această celebrare au avut parte de un cuvânt deosebit prezentat de părintele Daniel. Părintele a menționat că această aniversare este a tuturor celor care se roagă în această biserică. Fiecare persoană, în parte, care-l primește pe Isus devine un templu. Casa bisericii este un simbol a ceea ce suntem noi, împreună formăm taina Bisericii. Totul este în continuă construcție, sfințirea va fi atunci când vom ajunge în cer, atunci vor ieși la suprafață toate faptele bune. Părintele a pus accentul pe creșterea dorinței de a deveni o casă spirituală sfântă, ne-a arătat și calea pe care trebuie să o parcurgem.

Avem trei etape de parcurs:

- Să ne apropiem de Cristos, așa vom fi modelați de el. Dacă ne apropiem de piatra vie (Isus), de sfintele taine, vom deveni vii.

- Credința noastră crește prin formare și cateheze, acestea sunt o etapă din realizarea construcției.

- Iubirea este liantul care ține construcția, ea ne zidește pe noi ca o comunitate. Iubirea față de cei nevoiași, iubirea efectivă oferită aproapelui, ajutorul oferit atât spiritual cât și material ne ajută să vedem chipul lui Isus în aproapele.

Părintele paroh Petru Sescu, în cuvântul de mulțumire a menționat că orice sărbătoare a comunității noastre (Crăciun, Paști, hram) duce la solidificarea construcției. Faptul că sfințirea bisericii s-a făcut în ziua când sfânta Tereza s-a născut ne arată că patroana noastră este în permanență cu noi și petalele ei de trandafiri se revarsă peste noi.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească la care am avut posibilitatea de a folosi liantul care ține o construcție în picioare: iubirea.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 septembrie: Iași "Sfânta Tereza": "Vom merge cu bucurie în casa Domnului"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat