Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Crucea și icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului vor fi în pelerinaj în toate diecezele și eparhiile din România

Pentru prima dată crucea și icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului vor fi în pelerinaj în toate diecezele și eparhiile din România. În drum spre Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia, ce va avea loc în anul 2016, aceste simboluri vor străbate România în perioada 15 octombrie - 1 noiembrie 2014. PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, responsabil pentru pastorația tinerilor în cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România, a adresat, la 29 septembrie 2014, tuturor episcopiilor și eparhiilor catolice din țară o scrisoare de prezentare a acestui eveniment deosebit.

*

Preafericirea voastră, Înaltpreasfințiile voastre,
Preasfințiile voastre,
Părinților,
Dragii mei călugări, călugărițe, credincioși, tineri,

Pentru prima dată "Crucea și Icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului" vor fi în pelerinaj în toate diecezele și eparhiile din România. În drum spre Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia, ce va avea loc în anul 2016, aceste simboluri vor străbate meleagurile noastre în perioada 15 octombrie - 1 noiembrie 2014. Este un dar minunat pentru întreg poporul român, în special pentru tineri!

"Crucea și Icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului" au fost încredințate tinerilor din lumea întreagă de către Sfântul Ioan Paul al II-lea, papă al tinerilor, cel care a instituit "Zilele Mondiale ale Tineretului". Din anul 1984 această "cruce" a străbătut toate continentele poposind în cele mai diferite locuri pentru a duce mesajul plin de speranță al jertfei lui Cristos pentru mântuirea omului. Din anul 2003 "crucea" este însoțită de "Icoana Fecioarei Maria «Salus Populi Romani»" ca semn al grijii pe care Maica Domnului o poartă generațiilor tinere.

îi mulțumim Domnul pentru acest mare dar ce ni-l face prin prezența acestor simboluri încărcate de prețuirea, venerația și rugăciunea a milioane de persoane din lumea întreagă. Pelerinajul "crucii" și al "icoanei" prin România este o ocazie potrivită de rugăciune pentru tinerii noștri și din lumea întreagă atât de încercați de frământările timpurilor pe care le trăim. În trecerea prin comunitățile noastre "crucea" și "icoana" îi invită pe tineri să participe la "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic" ce va avea loc la Cluj-Napoca în anul 2015. Totodată, este un prilej potrivit de rugăciune pentru țara noastră și pentru poporul român, asupra căruia invocăm binecuvântarea lui Dumnezeu prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria.

Tuturor tinerilor, și nu numai, adresez invitația de a se apropia de "cruce" și de "icoană" acolo unde ele vor poposi, după programul pregătit. Prezența "crucii lui Cristos" să ne unească în rugăciune și în mărturia creștină pentru ca, așa cum ne îndeamnă Sfântul Părinte papa Francisc, "să manifestăm bucuria evangheliei care transformă lumea".

Haruri și binecuvântări de la Domnul,

PS Virgil Bercea, episcop

* * *

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea are adresa: Str. Ep. Mihai Pavel 4, 410210-Oradea, jud. Bihor; tel: 0259/436492; 0359/410844; 0359/410845; fax 0259/430509; www.egco.ro; e-mail: episcop@egco.ro


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat