Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ladispoli: Hramul catolicilor români din Ladispoli și împrejurimi

Duminică, 28 septembrie 2014, comunitatea catolicilor români din Ladispoli și împrejurimi, îmbrăcați în costume populare, a trăit cu mari emoții și bucurii sărbătoarea hramului: sfinții arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael.

În acest mod, profitând de această zi minunată, multe rude și prieteni ai celor din comunitatea noastră, călătorind mai bine de 100 km, au dorit ca toți împreună să-i dea cinste și slavă lui Dumnezeu împreună cu sfinții îngeri, prin celebrarea solemnă a Liturghiei de hram, prin cântece, prin rugăciuni și prin voie bună. Această dorință de a fi împreună a fost motivată și de faptul că cea mai mare parte a credincioșilor din comunitatea noastră provin din Săbăoani (NT), localitate catolică care îi are pe aceiași sfinți arhangheli ca patroni spirituali.

Pentru ca această zi să fie cu adevărat o ocazie de sărbătoare, acest eveniment a fost pregătit mai multe zile prin repetiție la cântece și invocarea sfinților arhangheli. Iar toți aceia care au dorit să trăiască bucuria sărbătorii și prin primirea sfintei împărtășanii, s-au pregătit printr-o spovadă bună, vineri seara, 26 septembrie, datorită și disponibilității de care a dat dovadă pr. Sebastian Benchea de a sta în scaunul de spovadă.

Sfânta Liturghie solemnă a hramului, celebrată de pr. Adrian Chili, parohul acestei comunități, a început la ora 9.30, în biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Ladispoli, celebrare la care a concelebrat pr. Ionuț Imbrișcă, proaspăt venit la Roma pentru studii, și diac. Enzo Crialesi, responsabil cu emigranții în această dieceză.

În cuvântul de învățătură pr. Ionuț a dorit să ne apropie cât mai mult de Dumnezeu și sfinții îngeri și arhangheli, folosindu-se de multe exemple din viața de fiecare zi, exemple care să ne facă să înțelegem mai bine puterea lui Dumnezeu de a lupta împotriva celui rău, de a transmite vestea cea bună, și de a vindeca orice boală și neputință omenească. Pentru a fi mai aproape de familiile tinere și în dificultate, pe lângă sfaturile frumoase pe care le-a adresat, le-a reamintit că fiecare familie are un înger ocrotitor.

Frumoasele cântări intonate în special de corul comunității noastre, "Sfânta Cecilia", ne-au făcut să ne unim mai bine glasurile împreună cu cele ale îngerilor din cer, care îi cântă mereu glorie și preamărire Dumnezeului atotputernic.

Hrăniți cu pâinea Cuvântului și a Euharistiei, având bucuria și emoțiile sărbătorii în sufletele noastre, după sfânta Liturghie credincioșii au dorit să continue această sărbătoare, fie acasă împreună cu rudele și prietenii, fie la o sală special rezervată unde nu numai frumusețea naturii (mai ales farmecul lacului), muzica, dansul și în mod special spontaneitatea, zâmbetul, gălăgia și jocul copiilor ne-au făcut să avem o zi cu adevărat specială.

Mulțumim Domnului, prin mijlocirea sfinților arhangheli Mihail, Gabriel și Rafael pentru această zi minunată, plină de har și de binecuvântare cerească.

Maria Bitiușcă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 septembrie: Ladispoli: Hramul catolicilor români din Ladispoli și împrejurimi


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat