Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău - Barați: "Drumul către Mama noastră cerească nu e niciodată prea lung"

Cu cântece de slavă pe buze, cu Rozariul și flori în mâini, băcăuanii s-au adunat în fața bisericii "Sfinții Petru și Paul" și au pornit, joi, 14 august 2014, la ora 18.00, în pelerinaj spre sanctuarul din Barați. Chiar dacă nu au putut merge la Cacica, credincioșii au decis să îi aducă un prinos de cânt și rugăciune Sfintei Fecioare prin procesiunea care este deja tradiție în comunitatea noastră.

În mii de locuri de pe Pământ, în ajunul zilei de 15 august, pelerinii se îndreaptă spre sanctuarele mariane pentru a-i aduce un prinos de slavă și mulțumire sfintei Fecioare Maria, mama lui Isus și mama noastă. Același lucru am dorit să-l realizăm și noi, pornind în pelerinaj, alături de preoții parohiei, spre biserica din Barați.

Cu toate că se simțea căldura puternică a razelor soarelui, Maica Domnului trimitea câte o briză ușoară, care, asemeni mâinii sale întinse spre noi, ne ajuta să înaintăm. Copii, tineri și părinți și bunici, însoțiți de trei preoți - pr. Cristi Hodea, pr. Lucian Adam și pr. Silviu Salca - au purtat statuia Maicii Domnului pe străzile orașului, recitând sfântul Rozariu și implorând iertarea lui Dumnezeu pentru păcatele săvârșite, și ajutorul pentru cei bolnavi care nu au putut să fie prezenți.

Odată ajunși la Barați, ne-am unit în rugăciune cu cei prezenți acolo și am participat la sfânta Liturghie oficiată de mai mulți preoți. Cuvântul de învățătură a fost oferit de părintele Cristian Bârnat, vicar la Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, care ne-a îndemnat să ne rugăm plini de credință sfintei Fecioare, încrezători că prin mijlocirea ei vom dobândi harurile necesare pentru a ne trăi viața de credință. De asemenea, la îndemnul Sfântului Părinte papa Francisc, s-au înălțat rugăciuni speciale pentru pace în țările greu încercate de războaie și pentru cei care au căzut victime violenței.

La sfârșitul sfintei Liturghii, toți credincioșii, în frunte cu preoții prezenți, au însoțit plini de evlavie și credință cele două statui ale Maicii Domnului pe ulițele din Barați, intonând imnuri de slavă și mărire sfintei Fecioare.

Elena Sârghe

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 august:


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat