Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfântul Anton": Campusul tinerilor "În căutarea lui Isus"

În perioada 4-9 august 2014, 30 de tineri din Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Iași, împreună cu părintele vicar Ovidiu-Ciprian Solomon, au petrecut o săptămână plină de aventuri și noi descoperiri. Ne aflăm la o vârstă la care majoritatea dintre noi suntem într-o continuă căutare, de aceea drumul pe care ni l-am ales în această săptămână a fost cel ce ne duce spre Isus, de aici și tema campusului nostru: "În căutarea lui Isus."

Dornici să plecăm într-o nouă aventură, luni, 4 august, la ora 5.30, ne-am adunat în curtea bisericii, dornici de călătorie. O mare parte din prima zi am petrecut-o străbătând drumul de la Iași la Slănic Prahova, jud. Prahova, înconjurați de o atmosferă veselă. Ajunși acolo ne-am luat camerele în primire, ne-am lăsat bagajele și am participat la sfânta Liturghie, mulțumindu-i lui Dumnezeu că am ajuns bine și rugându-ne să avem parte de o săptămână cât mai însorită.

A doua zi de campus a început cu sfânta Liturghie. Apoi am plecat spre Brașov. Ne-am plimbat prin oraș, vizitând Piața Sfatului, Biserica Neagră și făcând multe poze, la întoarcere ne-am oprit în Bușteni unde am admirat minunatele priveliști create de Dumnezeu.

Ziua de miercuri a fost una plină. După micul dejun am plecat spre București. Ajunși la Voluntari, la Congregația Don Orione, unde slujește părintele Sergiu Ursache din parohia noastră, preot nou sfințit.

În căutarea noastră a lui Isus am reușit să-l vedem în fiecare dintre bătrânii, tinerii și copii cu dizabilități ce stau la centrul "Don Orione" din Voluntari. Acolo am învățat că trebuie să ne iubim între noi, neținând cont de problemele pe care le găsim în aproapele, lăsând la o parte sentimentele de milă și îmbrățișând iubirea. Poate unii nu pot vorbi, iar alții nu se pot mișca, există multe impedimente în viață care ne împiedică să ne exprimăm într-un fel sau altul, cu toate acestea prin iubire putem comunica liber cu oricine.

După slujba de la ora 17.00, tinerii din parohia noastră au avut ocazia să petreacă un timp alături de bătrâni și de copii, ajutându-i la diferitele activități pe care le desfășurau. După cină am făcut un tur al Bucureștiului, vizitând diferite obiective turistice.

Următoarea zi, joi, am decis să le facem o bucurie bătrânilor, tinerilor și copiilor, intonând cântece de voie bună, dansând și prezentând faimoasa noastră scenetă cu piticii. Am observat repede bucuria de pe chipurile lor. Nu am putut pleca de la Voluntari fără a ne mai întâlni odată cu Dumnezeu la sfânta Liturghie și fără a le mulțumi preoților ce ne-au întâmpinat cu mare drag cu o zi înainte. Urcați din nou în mașini, ne-am întors la Slănic.

Ziua de vineri a fost și ultima zi pe care am petrecut-o la Slănic Prahova. Pentru a învăța să ne organizăm singuri timpul, după sfânta Liturghie și micul dejun, ne-am împărțit în șase grupuri câte cinci tineri în fiecare și am plecat fiecare spre o destinație. Unii au ales să vadă salina, alții să facă câteva jocuri, unii să se plimbe și alții să cânte. Întorși acasă am făcut un mic foc de tabără și o cateheză de final în care fiecare a avut posibilitatea de a împărtăși bucuriile campusului.

Sâmbătă, cu păreri de rău a trebuit să ne îmbarcăm în autocar pentru a ne întoarce la Iași. Drumul de la Slănic Prahova și până la Iași a fost plin de voie bună. Ajunși la parohie, i-am împărtășit momentele fericite părintelui paroh care ne aștepta împreună cu părinții noștri.

Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această experiență minunată. Le mulțumim preoților de la centrul "Don Orione" din București pentru că au fost atât de primitori cu noi și părintelui Sergiu care ne-a fost alături pe parcursul mai multor activități. Îi mulțumim părintelui paroh Alois Farțadi care ne-a susținut și ne susține în activitățile noastre. Nu în ultimul rând, îi mulțumim părintelui vicar Ciprian Ovidiu Solomon care ne este mereu alături.

Acum, la sfârșit de campus, cred că putem spune că l-am întâlnit pe Isus pe parcursul acestor zile de campus.

Deo gratias!

Ștefana Tiba

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe site-ul Parohiei "Sfântul Anton" din Iași::www.sfantoniasi.ro


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat