Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Voluntari la Cacica: Fericiți precum Maria, la școala slujirii!

Peste 80 de tineri s-au înscris ca voluntari pentru pelerinajul de la Cacica. Ei vor pune efortul și capacitățile lor în slujba pelerinilor, după exemplul Mariei care s-a făcut "roaba Domnului". Fiecare dintre ei este animat de diferite dorințe și așteaptă să trăiască bucuria de a sluji. Redăm în continuare câteva din motivațiile voluntarilor.

"Unele persoane dintre noi fac voluntariat la Cacica de foarte mulți ani și sunt obișnuiți cu tot ce înseamnă voluntariat. Cel puțin eu, nu am mai ajuns la Cacica de trei ani și por să spun că îmi lipsește enorm de mult acest lucru... Nu pot să merg al Cacica doar ca simplu pelerin, deoarece îmi aduc aminte că mulți ani la rând am fost voluntar". (Florin)

"Aceste zile din an sunt unice pentru mine întrucât simt că, pe lângă implicarea în buna organizare a unui eveniment, trăiesc rugăciunea mult mai intens. Entuziasmul celorlalți voluntari și bucuria cu care își oferă disponibilitatea mă motivează și pe mine. Astfel, îmi doresc să fac și eu parte din acest grup de oameni minunași și să ajut cum pot ca sărbătoarea să fie frumoasă și ca să o bucurăm împreuna pe Mama noastră dragă, Maria". (Paula)

"Întrucât suntem în slujba Bisericii pentru binele lumii, încercăm să spunem DA lui Dumnezeu, prin Sfânta Fecioară Maria, pentru a ne oferi toată disponibilitatea și capacitatea de a fi voluntari. Eu îmi doresc ca aceste zile să fie zile speciale și de edificare pentru fiecare dintre noi". (Erwin)

"Pentru mine Cacica înseamnă acasă, aproape. Am rude acolo, locuiesc nu departe de acel loc, sunt la sânul Fecioarei. Însă vreau să fiu și mai aproape, iar în opinia mea asta înseamnă a fi voluntar. Să faci parte din inima acelui eveniment, să participi cu dragoste, să te dăruiești timp de câteva zile și să "slujești" celor care îți cer ajutorul. În acele momente simt că fac parte dintr-o familie mai mare și că mă pot face utilă. De altfel, sunt niște momente unice pe care le trăiesc la o intensitate mai mare atunci când sunt voluntar. Și, nu în ultimul rând: bucurieeeeeee!". (Bianca)

"Doresc să răspund la chemarea Mariei iar faptul de a fi voluntar este cel mai potrivit mod de a răspunde la această chemare. Prin timpul și energia pe care le voi oferi, vreau să fiu mai aproape de Maria și prin ea de Isus". (Gabriel)

"Voluntarul are un rol foarte important în desfășurarea evenimentului. Datorită nouă pelerini se pot bucura de o buna organizarea pe timpul pelerinajului. Așadar, este bine să răspundem prompt la chemarea Mamei noastre! Suntem tineri și avem multe de oferit celorlalți. Haideți să deschidem inimile și să aducem zâmbetul pe buze nevoiașilor". (Luiza)

Mulțumim tuturor voluntarilor pentru disponibilitate! Exemplul lor este un îndemn pentru ceilalți tineri să participe la pelerinajul de la Cacica!

Pr. Felix Roca
Oficiul pentru Pastorația Tineretului


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat