Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Declarația directorului Sălii de Presă în numele Sfântului Părinte (7 august 2014)

Sfântul Părinte urmărește cu vie îngrijorare știrile dramatice care vin din nordul Irakului și care interesează populații lipsite de apărare. Deosebit de lovite sunt comunitățile creștine: este un popor care fuge din propriile sate din cauza violenței care în aceste zile se dezlănțuie și tulbură regiunea.

În timpul rugăciunii Angelus, din 20 iulie 2014, Papa Francisc a exclamat cu durere: "frații noștri sunt persecutați, sunt alungați, trebuie să-și lase casele fără a avea posibilitatea să ia ceva cu ei. Acestor familii și acestor persoane vreau să exprim apropierea mea și rugăciunea mea constantă. Preaiubiți frați și surori atât de persecutați, eu știu cât de mult suferiți, eu știu că sunteți despuiați de toate. Sunt cu voi în credința în Cel care a învins răul!".

În lumina evenimentelor neliniștitoare, Sfântul Părinte reînnoiește apropierea sa spirituală față de cei care trec prin această încercare foarte dureroasă și se unește cu apelurile făcute din inimă ale Episcopilor locali, cerând, împreună cu ei și pentru comunitățile lor încercate, ca să se înalțe neîncetat din toată Biserica o rugăciune corală pentru a invoca de la Duhul Sfânt darul păcii.

În afară de asta, Sanctitatea Sa adresează un apel urgent Comunității Internaționale pentru ca, punându-se în acțiune pentru a pune capăt dramei umanitare aflate în desfășurare, să se străduiască pentru a-i ocroti pe cei care sunt interesați sau amenințați de violență și pentru a asigura ajutoarele necesare, mai ales cele mai urgente, pentru așa de mulți refugiați, a căror soartă depinde de solidaritatea altora.

Papa face apel la conștiința tuturor și fiecărui credincios îi repetă: "Dumnezeul păcii să trezească în toți o autentică dorință de dialog și de reconciliere. Violența nu se învinge cu violența. Violența se învinge cu pacea! Să ne rugăm în tăcere, cerând pacea; toți, în tăcere... Marie, Regina păcii, roagă-te pentru noi!" (Angelus din 20 iulie 2014).

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat