Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vatra Dornei: Hrăniți cu Domnul și schimbați la față prin Duhul Sfânt

Comunitatea romano-catolică din Vatra Dornei, în chiar sărbătoarea hramului, miercuri, 6 august 2014, în solemnitatea Schimbarea la Față a Domnului Isus Cristos, a văzut bucuriile de pe chipurile a trei copii care au primit prima sfântă Împărtășanie, iar alți 13 copii și tineri au primit, prin mâinile PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, ungerea cu sacramentul Mirului, fiind confirmați astfel în credința catolică prin acțiunea Duhului Sfânt.

Alături de episcop, au fost prezenți la altar în această zi de sărbătoare alți 13 confrați preoți, din parohiile învecinate sau mai îndepărtate, împreună cu pr. Iosif Păuleț, paroh și decan de Suceava. În fața altarului, un frumos tablou oferea privitorilor imaginea unui porumbel alb, simbol al Duhului Sfânt, sub ale cărui aripi erau scrise cuvintele "Voi sunteți fiii mei preaiubiți", încadrate de chipurile unei fetițe și ale unui băiat cu mâinile împreunate în rugăciune.

Aranjați în primele bănci din biserică, în fața comunității, fetele și băieții de la prima Împărtășanie și de la Mir au participat activ la celebrarea jertfei euharistice, așteptând fie momentul primei întâlniri cu Isus în sfânta ostie, fie primirea peceții Duhului Sfânt, pentru cei mai mari dintre ei.

Așa cum se obișnuiește la astfel de celebrări, episcopul Aurel a construit un dialog cu câțiva dintre tineri, punându-le întrebări pentru a avea confirmarea pregătirii lor pentru primirea Mirului.

Emoțiile s-au putut vedea pe chipurile copiilor și tinerilor din biserică, atât la ofertoriu, cât și la împărtășanie, mai ales la primirea Mirului.

După Liturghie, printre brazii impunători de lângă biserică, copiii și tinerii de la Prima Împărtășanie și Mir au fost fotografiați împreună cu episcopul și părintele paroh.

Pentru toți cei prezenți la această celebrare, dintre care câțiva de mult nu mai intraseră în casa Domnului, a rămas amintirea unei Liturghii deosebite, a bucuriei de pe chipurile celor trei copii care au gustat din ospățul euharistic, pentru prima dată în viața lor, și de pe chipurile celor treisprezece adolescenți care, fiind confirmați în credința catolică prin sacramentul Mirului, vor putea deveni martori ai iubirii mântuitoare a lui Isus în lume, în speranța viziunii beatifice a paradisului.

Pr. Ioan Lungu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 august: Vatra Dornei: Administrarea Mirului și sărbătoarea hramului


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat