Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Sfințirea capelei mortuare din cimitirul catolic

Cu adevărat noi, cei din Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești, putem afirma cu tărie că Dumnezeu ne surprinde când mai puțin ne așteptăm. În decursul istoriei acestei comunități multe au fost binefacerile primite de la Domnul spre lauda lui și edificarea spirituală a poporului credincios. Anul acesta, după ce am trăit cu bucurie tot felul de evenimente printre care și ridicarea și sfințirea unui monument închinat Maicii Domnului, iată că la 2 august 2014, sărbătoarea "Sfintei Fecioare Maria a Îngerilor", comunitatea parohială s-a adunat pentru a trăi cu intensitate maximă un eveniment unic: sfințirea capelei mortuare din cimitir ce are ca patron pe "Sfântul Francisc din Assisi".

Evenimentul este cu adevărat particular: după ce cimitirul a fost amenajat exemplar în decursul multor ani, după ce au fost prevăzute și organizate alei betonate prin tot cimitirul, după ce a fost prevăzută o sursă de apă, pentru desăvârșire se impunea o capelă mortuară ce a apărut ca prin minune. Așa a rânduit Domnul pentru comunitatea noastră și-i aducem lauda cuvenită. Ea s-a ridicat prin finanțarea și executarea exclusivă a fam. Omușoru Mihai din comunitatea noastră. Slujba de sfințirea a avut loc în ziua de 2 august, sărbătoarea "Sfintei Fecioare Maria a Îngerilor" sau Porțiuncula și a fost prezidată de către episcopul nostru, Preasfințitul Petru Gherghel, avându-i alături pe pr. Emilian Cătălin, ministrul provincial al Provinciei "Sfântul Iosif" din România, și un grup de 35 de preoți.

Capela are 12m lungime, 7 m lățime și 16 m înălțime și este prevăzută la subsol cu 36 de cripte: pentru preoții fii ai satului care vor dori, pentru frații provinciei noastre franciscane, iar 4 sunt ale ctitorului.

Sărbătoarea a fost splendidă. Un număr impresionant de credincioși a luat parte la eveniment, alături fiindu-ne și autorități parlamentare, județene și locale.

După slujba de sfințire a urmat un praznic oferit de către parohie pentru sufletele tuturor preoților răposați.

Fie ca această zi să rămână în amintirea și inima bunilor noștri credincioși din neam în neam!

Pr. Paul Bulai, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 august: Hălăucești: Sfințirea capelei mortuare din cimitirul catolic


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat