Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lespezi: Vara împreună "Trăiește clipa cu Isus"

În Parohia "Sfânta Ana" din Lespezi, în perioada 20-24 august 2014, sub îndrumarea directă a părintelui vicar Iulian Roca, a avut loc un campus pentru copii, "Vara împreună", la care au participat 130 copii coordonați de 18 animatori, tema campusului fiind "Trăiește clipa cu Isus".

Pe tot parcursul zilelor de campus, atmosfera a fost una de bucurie deplină, copiii fiind introduși într-o lume a poveștilor din care au putut învăța faptul că acum este timpul să primească în mijlocul lor noi prieteni, acum este timpul să deschidă ochii pentru ceea ce într-adevăr merită și acum este timpul pentru a învăța să trăiască orice clipă alături de Isus.

Programul acestor zile a fost unul variat: prima parte a zilei începea la ora 9.00 cu un moment de înviorare, după care urma partea catehetică, apoi diferite jocuri, bansuri și se încheia la ora 12.00. A doua parte a zilei se deschidea la ora 14.00, timp în care se organizau jocuri competitive, bansuri, jocuri cu apă. La sfârșitul fiecărei zile, copiii primeau câte o ciocolată sau câte o înghețată. (Cu acest prilej dorim să mulțumim tuturor binefăcătorilor).

Din catehezele ce le-au fost prezentate, copiii au putut înțelege faptul că orice zi, orice minut și orice clipă din viața lor reprezintă o întâlnire cu Cristos. Nu există timp care să nu fie al lui Cristos. În felul acesta întreaga lor viață este încredințată prin Cristos în mâinile lui Dumnezeu.

Bucuriile cele mai mari la nivel spiritual au fost trăite la momentele din timpul sfintelor Liturghii ce aveau loc în fiecare seară, drept încoronare a întregii zile. Liturghiile din aceste zile au fost animate de copii și înfrumusețate prin cântarea și răspunsurile lor.

Un moment cu totul deosebit a fost cel din dimineața zilei de sâmbătă. Copiii împreună cu animatorii și cu părintele vicar au organizat un moment de adorație în fața Preasfântului Sacrament, mulțumindu-i lui Isus pentru prietenia lui și pentru toate clipele frumoase petrecute împreună în aceste zile.

Sfânta Liturghie de duminică dimineața, celebrată de părintele vicar, a însemnat epilogul acestor zile de campus. În cadrul acestei Liturghii, toți copiii i-au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru aceste momente speciale pe care le-au petrecut alături de Isus.

În zilele următoare, în perioada 27-29 august 2014, animatorii, împreună cu părintele vicar, au organizat o ieșire la Lacul Sfânta Ana și la Lacul Roșu, drept recunoștință pentru reușita acestui campus.

Mulțumiri sincere tuturor celor care s-au implicat pentru ca acest campus să devină cu adevărat unul deosebit, părintelui vicar, inițiatorul acestui campus, tuturor animatorilor, seminariștilor, comunității parohiale din Lespezi, dar în special părintelui paroh Gheorghe Farcaș pentru sprijinul acordat și pentru amabilitatea de care a dat dovadă.

Dumnezeu să răsplătească eforturile tuturor!

Emil Gașpar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-24 august: Lespezi: Vara împreună "Trăiește clipa cu Isus"


 


lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat