Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Întronizarea ep. Mihai Frățilă

În urma numirii în ziua de 29 mai 2014 ca episcop al Eparhiei Greco-Catolice de București, PS Mihai Frățilă va fi instalat ca primul episcop al noii eparhii sâmbătă, 30 august 2014, la ora 10.30. Celebrarea canonică de instalare va avea loc în catedrala "Sfântul Vasile cel Mare" din București. La celebrare vor participat cardinalul Leonardo Sandri, prefect al Congregației Bisericilor Orientale, și cardinalul Lucian Mureșan, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice. Din partea Episcopiei de Iași vor participa PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă.

Mihai Frățilă s-a născut la 10 decembrie 1970, la Alba-Iulia. Până în prezent a fost episcop titular de Nove și auxiliar al Arhiepiscopiei de Făgăraș și Alba-Iulia, rezident în București. A fost ales episcop la 20 iunie 2007 de Sinodul Bisericii Române Unite cu Roma și confirmat de papa Benedict al XVI-lea la 27 octombrie 2007. A fost hirotonit episcop la 16 decembrie 2007 în catedrala "Sfânta Treime" din Blaj.

Conform Codului Canoanelor Bisericilor Orientale și a Dreptului particular al Bisericii Române Unite, înscăunarea canonică a noului Episcop Eparhial se înfăptuiește în cadrul Sfintei Liturghii. Cu această ocazie, noul Episcop Eparh va primi din mâna Arhiepiscopului Major al Bisericii Române Unite toiagul, mantia și mandatul - prin citirea publică a scrisorii de prevedere canonică sub sigiliul Arhiepiscopiei Majore de la Blaj - de a păstori episcopia.

Cu acest prilej, vineri 29 august 2014, la ora 16.00, va avea loc prezentarea cărții Despre cer și pământ: Papa Francisc în dialog cu Rabinul Abraham Skorka despre familie, credință și rolul Bisericii în secolul XXI, la Librăria Cărturești (Str. Arthur Verona 13-15). La ora 18.00, în Catedrala "Sfântul Vasile cel Mare" (str. Polonă 50) se va celebra Slujba Vecerniei.

Sîmbătă, 30 august 2014, la ora 18.00, tot în Catedrala "Sfântul Vasile cel Mare" (str. Polonă 50) va avea loc lansarea volumelor:
- Catedrala. O istorie de har;
- PS Claudiu Pop, Reîntoarcerea la vestea cea bună. Mici răsfrângeri ale unei mari lumini (Meditații la Evangheliile duminicilor, publicate pe site-ul e-communio.ro);
- Alexis Dimcev, "M-am căsătorit sufletește cu Biserica". Drumul unui martir: Vasile Aftenie (1899-1950). Biografie critică.

Sfânta Liturghie, în cadrul căreia va avea loc instalarea canonică a Preasfinției Sale Preasfințitul Mihai ca Episcop Eparh al noii Eparhii, va fi transmisă în direct la în direct de postul de televiziune TVR2 și de postul Radio Maria România. începând cu orele 10.30.

După www.vicariatbcuresti.ro
 


lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat