Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Arini: Campus "Isus este mereu cu noi"

Parohia noastră, "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Arini, în acest an, 2014, a avut deosebita bucurie de a sărbătorii jubileul de zece ani de când, pe timpul verii, se organizează un campus pentru tinerii și copiii acestei comunități. În acest an, acest eveniment, s-a desfășurat în perioada 18-23 august 2014, având ca temă "Parabolele lui Isus". Campusul a fost animat de șapte surori din Congregatio Iesu și de un grup de tineri din această comunitate, în strânsă colaborare cu părintele paroh, Emanuel Lucaci.

Cele șase zile de campus au devenit ca o sărbătoare prelungită pentru acestă comunitate. Copiii și tinerii, avându-l ca model anul acesta pe însuși Cristos care se revelează prin parabole, sprijiniți fiind de animatori și surori, au încercat să descopere prin cântece, dansuri, dramatizarea parabolelor, cateheză, rugăciune și, în mod cu totul special, prin participarea activă la sfântul Rozariu și sfânta Liturghie, cât de important este exemplul pe care îl oferim și că toți putem fi modele, astre care strălucesc, pentru cei din jurul nostru. De asemenea, au învățat că, avându-l pe Cristos ca și prieten și îndrumător al lor, pot trece peste orice obstacol și că au în ei forța necesară de a aduce un plus de zâmbet acestei lumi.

Fiecare zi era încununată cu participarea la recitarea sfântului Rozariu și apoi la sfânta Liturghie a tuturor participanților la campus. Prin numeroase cântece minunate, prin participarea activă la sacramente, copiii alături de animatori, au descoperit că secretul unei vieți pline de bucurie este Cristos care este prezent în toți oameni.

O zi cu totul specială, și în același timp, neașteptată, a fost joi, 21 august, când, la sfânta Liturghie a fost prezent părintele Petru Beța, care, acum zece ani, a avut minunata inițiativă a acestui timp acordat copiilor și tinerilor. După sfânta Liturghie, participanții campusului, împreună cu alte persoane din sat și nu numai, au urcat în procesiune până la focul de tabără; însă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, acest moment așteptat de întreaga comunitate a fost anulat. Cu toate acestea, spiritul de sărbătoare nu a dispărut din inima tinerilor și a copiilor, care au încununat campusul cu un spectacol minunat, oferit întregii comunități, în ziua de sâmbătă, 23 august.

Campusul s-a încheiat, dar bucuria de a fi împreună a rămas ca o dorință profundă în inima tuturor copiilor și a tinerilor. Mii de mulțumiri părintelui paroh, surorilor care pe tot parcursul celor zece ani s-au dedicat cu multă dăruire, tinerilor animatori și binefăcătorilor. Profunda noastră recunoștință și mulțumire se îndreaptă și spre părintele Petru Beța, inițiatorul de acum zece ani al acestui campus.

Laurențiu Turbuc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-23 august: Arini: Campus "Isus este mereu cu noi"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat