Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Marcu": Campus "Să creștem în prietenie alături de Isus!"

În perioada 18-24 august 2014, în Parohia "Sfântul Marcu" din Cleja, județul Bacău, a avut loc campusul de vară cu tema: "Să creștem în prietenie alături de Isus!", la care au participat un număr de 100 de copii și animatori, sub directa oblăduire a părintelui paroh Anton Diacu.

Programul zilnic a stat sub semnul câte unei teme centrale: "Mă prezint" (prima zi); "Eu și părinții" (ziua a doua); "O comoară pentru viață" (ziua a treia); "Prietenia" (ziua a patra); "Viitorul meu" (ziua a cincea); "Împreună se poate" (ziua a șasea).

Activitățile zilnice începeau la ora 16.00 după-amiaza, cu o scurtă rugăciune a părintelui paroh Anton Diacu, după care inimoșii animatori îi antrenau pe copii în activitățile planificate. Astfel, împărțiți pe grupe, copiii ascultau inițial o scenetă pe care mai apoi o aprofundau, discutând pe marginea ei, ascultau "Cuvântul lui Dumnezeu" și-l aprofundau (prin intermediul unor întrebări și răspunsuri), terminând cu sugestive rugăciuni în consonanță cu tema zilei. Urmau jocuri recreative diverse, dans, cântece și activități sportive, la care copiii participau cu mult entuziasm și bucurie. Programul zilnic se încheia cu participarea copiilor și animatorilor la sfânta Liturghie.

La mijlocul săptămânii, profitând de vremea favorabilă, participanții la campus au ieșit în mijlocul naturii, la pădure, unde s-au jucat, au cântat, au alergat, simțindu-se foarte bine împreună.

Dumnezeu a remarcat, cu siguranță, implicarea creștină a tuturor celor care au participat la acest campus, având grijă să le ofere o săptămână frumoasă, cu soare, reamintindu-le în același timp, către final, în cea de a șaptea zi, că duminica este "ziua Domnului", revărsând cu această ocazie asupra comunității locale o ploaie îmbelșugată.

Pentru participanții la acest campus a fost o săptămână minunată în care împreună și fiecare în parte au învățat "să crească în prietenie alături de Isus".

Aducem mulțumirile noastre sincere tuturor celor care s-au ocupat îndeaproape de copii în această săptămână binecuvântată: părintelui paroh Anton Diacu, sorei Iuliana Sascău și tinerilor animatori care s-au străduit, cu dăruire de sine, ca finalitatea participării la campus a celor mici să fie una cât se poate de rodnică.

Prof. dr. Anton Coșa

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-24 august: Cleja "Sfântul Marcu": Campus "Să creștem în prietenie alături de Isus!"


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat