Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Acțiunea Catolică: Apel la rugăciune pentru pace. Violența se învinge cu pacea!

Acțiunea Catolică din România aderă la apelul pentru pace lansat de Forumul Internațional al Acțiunii Catolice și la Ziua de rugăciune pentru pace susținută de Acțiunea Catolică din lumea întreagă în data de 6 august, sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, amintind momentul tragic al lansării bombei atomice la Hiroshima (1945), moartea papei Paul al VI-lea (1978) și aniversarea a 50 de ani de la publicarea enciclicei "Ecclesiam suam", enciclică a dialogului.

Situația dureroasă și dramatică pe care o trăiesc diferite țări unde predomină moartea și ura în locul dialogului și a păcii ne determină, încă o dată, să denunțăm că războiul și terorismul dau naștere la masacre inutile care accentuează diviziunile și, mai ales, ucid oameni nevinovați! Da! Ucid frați și surori, fără deosebire de crez sau de apartenență etnică, care se găsesc în mijlocul unei lupte care nu le aparține, dar care lovește copiii, tinerii, adulții, bătrâni, distrugând populația civilă, centre de asistență, locuri de rugăciune, comunități religioase etc.

Irak, Fâșia Gaza, Israel, Ucraina și alte părți ale lumii suferă o durere de nedescris față de care nu putem rămâne indiferenți. Din adâncul inimii implorăm comunitatea internațională, guvernele și grupurile implicate în aceste conflicte să se oprească, să lase să prevaleze mila față de cei slabi și simțul realității: să înceteze imediat violența și să se caute căile de dialog care să promoveze o soluție pașnică în fiecare țară.

În același fel îi îmbrățișăm, ca frați și surori în credință, pe toți aceea care suferă din cauza persecuției și îi însoțim încercând să răspândim glasul lor prin apropierea noastră, cerând darul dreptății și al păcii în orice colț al lumii.

Invităm pe toți să se unească în rugăciune încrezătoare și insistentă pentru ca pacea să învingă orice violență, așa cum ne amintește deseori papa Francisc: "Dumnezeul păcii să trezească în toți o autentică dorință de dialog și reconciliere. Violența nu se învinge cu violența. Violența se învinge cu pace!".

Acțiunea Catolică din întreaga lume continuă să se roage cu insistență pentru pace. Într-un mod special ne vom uni în rugăciune în ziua de 6 august 2014, sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, amintind momentul tragic al lansării bombei atomice la Hiroshima (1945), moartea papei Paul al VI-lea (1978) și aniversarea a 50 de ani de la publicarea enciclicei "Ecclesiam suam", enciclică a dialogului.

Dăruiește-ne pacea, Doamne!

Regina păcii, apără popoarele lovite de război!

Acțiunea Catolică


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat