Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Exerciții spirituale pentru surori

Seminarul Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău a fost gazda unui grup de 40 de surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" care, în perioada 11-18 iulie 2014, au făcut un curs de formare și exerciții spirituale ținute de pr. Eduard Patrașcu, paroh de Traian (NT), și pr. Petru Sebastian Tamaș, formator la casa "Xaverianum" din Iași.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru zilele frumoase pe care ni le-a dăruit la exercițiile spirituale. Oprindu-ne din activitățile noastre zilnice, l-am reîntâlnit pe Isus și cu ajutorul preoților predicatori, cărora le mulțumim pentru disponibilitate.

În zilele de formare, pr. Eduard Patrașcu ne-a vorbit despre rolul și importanța femeilor atât în Vechiul Testament, cât și în Noul Testament, și ne-a invitat să o luăm ca model mai ales pe sfânta Fecioară Maria, care a fost slujitoarea prin excelență a lui Isus.

Printre alte teme, la exercițiile spirituale, pr. Petru Sebastian Tamaș, a adus în discuție tema bucuria și crucea în viața persoanei consacrate și ne-a recomandat să ne amintim de prima profesiune, de visele și bucuria cu care am pornit pe drumul slujirii, pentru a face comparație cu visele și bucuriile din inima noastră în momentul prezent.

Grija persoanei consacrate trebuie să fie aceea de a nu-și pierde entuziasmul și bucuria în slujire, pentru că se poate contamina ușor de tristețea și preocupările pe care le are lumea de astăzi, în loc să o contamineze ea cu bucuria lui Cristos. Dar să nu-și piardă curajul pentru că Isus a ales-o din lume, pentru lume, pentru ca prin ea Isus să se facă auzit, văzut și cunoscut.

Sr. Maria Patrașcu, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-18 iulie: Bacău: Exerciții spirituale pentru surori


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat