Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Campus "Vara împreună"

Bună dispoziție, entuziasm, zâmbete, bucurie, copii minunați și câțiva tineri cu adevărat dedicați. Acestea sunt cuvintele ce descriu săptămâna 14-20 iulie 2014 în care a avut loc la Suceava campusul intitulat "Vara împreună". Un număr de 100 de copii și tineri s-au adunat în această săptămâna la Liceul "Mihai Eminescu" pentru a petrece timpul cu folos atât pentru partea spirituală cât și pentru partea distractivă. Copiii au fost în număr de 80, iar toată activitatea a fost coordonată de părintele vicar Cristinel Gal sprijinit de părintele paroh și decan Iosif Păuleț și de cei 23 de animatori.

În fiecare zi din săptămână s-a respectat un program dinainte stabilit. În prima zi, copii au fost împărțiți în grupe conform vârstelor, astfel s-au format șapte grupe aproximativ a câte 12 copii fiecare. Au fost prezenți copii cu vârste de la 6 până la 15 ani.

Fiecare zi a început energic cu câteva bansuri pregătite de animatori. Copiii au gustat repede distracția, iar campusul a fost o adevărată explozie de bucurie. După rugăciunea de dimineață și bansurile de înviorare s-a jucat sceneta "Nemo și perla albastră". La cateheză copii au învățat lucruri practice pentru viață, sceneta fiind o adevărată lecție de iubire. Am învățat că doar bogăția tăcerii, puterea voinței, profunzimea lacrimilor și frumusețea zâmbetului ne pot conduce la găsirea perlei albastre care înseamnă împlinirea voinței lui Dumnezeu și aceasta ne aduce fericirea adevărată. Am învățat că fiecare dintre noi trebuie sa fie un cadou pentru aproapele său, rămâne însă de văzut dacă acest cadou conține petale fine și parfumate de trandafir sau dimpotrivă spini ascuțiți ce-l pot înțepa și răni pe cel de lângă noi. Am învățat că fiecare suflet este ca o inimă de aluat care, la contactul cu focul iubirii lui Cristos, pe care îl descoperim în sfânta Evanghelie, se coace în tăcere și devine o pâine coaptă, un suflet frumos și iubitor. Am învățat că fiecare om, atunci când nu îi cere iertare Dumnezeu pentru păcatele sale prin sacramentul Spovezii, are sufletul murdar. Dacă o oglindă este așezată pe fundul unei ape murdare, chipul nostru privit în oglindă este urât, iar dacă apa este curată, limpede, așa cum este sufletul după spovadă, atunci noi ne vom putea vedea chipul curat în oglinda de pe fundul apei.

Masa de prânz am servit-o împreună ca o familie. Jocurile nu au lipsit din cadrul campusului, la fel și laboratoarele creative și distractive pentru copii. În cadrul laboratoarelor, anul acesta, copiii au învățat să facă colaje cu nisip colorat pe trunchi de copac, au pictat delfini din ghips, au făcut brățări și au fost pictați pe față.

Fiecare zi s-a terminat cu sfânta Liturghie. Copiii au animat Liturghia, iar biserica a răsunat prin cântecele pe care aceștia le-au cântat. Campusul a luat sfârșit duminică, 20 iulie, cu sfânta Liturghie de la ora 18.00. Copiii și tinerii participanți ca animatori au venit la sfânta Liturghie să-i mulțumească bunului Dumnezeu pentru clipele minunate pe care au putut să le petreacă și anul acesta.

Agata Ostrovschi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-20 iulie: Suceava: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat