Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși "Sfântul Anton": Administrarea sacramentului sfântului Mir

Sâmbătă, 12 iulie 2014, în Parohia "Sfântul Anton de Padova" din Huși, la sfânta Liturghie de la ora 10.00 a fost motiv de mare bucurie și de sărbătoare, întrucât un număr de 122 de adolescenți au primit sacramentului Mirului prin mâinile Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Încă de dimineață, plini de emoții, dar cu inimile încărcate de bucurie, candidații, 60 de fete și 62 de băieți, însoțiți de nași și părinți, având alături comunitatea hușeană, s-au adunat pentru a-l primi pe Preasfințitul Aurel așa cum cere tradiția românească: cu pâine și sare.

În cadrul sfintei Liturghii, însoțit de preoții concelebranți, episcopul s-a rugat pentru coborârea Duhului Sfânt cu darurile sale asupra candidaților, nașilor și asupra întregii comunități prezentă la această celebrare. În timpul predicii, după ce a subliniat importanța sacramentului Mirului, a Duhului Sfânt și a darurilor sfinte, a purtat un dialog catehetic cu adolescenții.

Candidații au primit sacramentul Mirului sau al Confirmațiunii prin ungerea pe frunte cu Sfânta Crismă, prin impunerea mâinilor și prin cuvintele: Primește pecetea darului Duhului Sfânt! Fiecare naș și-a așezat mâna dreaptă pe umărul finului, semn al ocrotirii și al grijii pe care trebuie să i-o poarte.

Un puternic impact vizual a fost dat acestei sărbători de eliberarea din mâinile episcopului a șapte porumbei, oferiți la daruri de către candidați ca simbol al celor șapte daruri sfinte primite prin sacramentul Mirului.

La încheiere, atât părintele paroh, cât și adolescenții nou-miruiți i-au mulțumit lui Dumnezeu și Preasfințitului Aurel Percă pentru darul Duhului Sfânt.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această nouă revărsare a Duhului Sfânt și pentru această minunată zi. Mulțumiri aducem cu această ocazie adolescenților nou-miruiți, părinților și nașilor, precum și preoților concelebranți, părintelui vicar Sergiu-Doru Stoica, pentru asistența spirituală, tinerilor animatori pentru sprijinul catehetic și organizatoric, dar și tuturor celor care au făcut posibilă această sărbătoare frumoasă.

Pr. Andrei Ciobănică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 iulie: Huși "Sfântul Anton": Administrarea sacramentului sfântului Mir


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat