Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești "Ss. Petru și Paul": Campus parohial pentru copii

În perioada 7-11 iulie 2014, la Onești, în Parohia "Ss. Petru și Paul" s-a desfășurat tradiționalul campus pentru copiii parohiei. Timp de aproape o săptămână, copiii parohiei și-au petrecut vacanța activ: cu jocuri, dansuri, concursuri, dar și în ascultarea cuvântului lui Dumnezeu, prin cateheze și participarea la sfânta Liturghie, în fiecare seară.

Circa 100 de copii și peste 20 de animatori ai Acțiunii Catolice a Tinerilor din Onești, coordonați de pr. vicar Dominic Ciobanu, au încercat timp de o săptămână să descopere în sufletele lor cea mai frumoasă comoară - credința.

Fiecare zi a început la ora 8.30 în numele lui Isus - Domnul credinței (cu o rugăciune), continuând apoi cu prezentarea unui montaj artistic, comentat și analizat la cateheza zilnică. Între aceste momente importante ale dimineții au fost presărate foarte multe momente de joc, concursuri, dansuri, bansuri sau câte o mică gustărică.

În a doua parte a zilei, începând cu orae 17.00, participanții se revedeau în Sala Tineretului și puneau la cale momentul fiecărui grup pentru marele spectacol de final. Ziua era întregită cu participarea la sfânta Liturghie de seară, de la ora 19.00. A fost o adevărată bucurie să vezi atâția copii participând la jertfa lui Cristos, în fiecare seară.

Parcurgând pașii, însoțiți de cei mari, copiii parohiei noastre au descoperit cu siguranță comoara din sufletul lor - credința, comoară ce trebuie sporită și păzită de indiferența și răutatea lumii de azi.

Finalul acestui frumos maraton în căutarea comorii din suflet a fost încununat de spectacolul oferit părinților și tuturor doritorilor, în ultima zi, vineri, 11 iulie, începând cu ora 10.00 în Sala Tineretului.

Cristian Scripcaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-11 iulie: Onești "Ss. Petru și Paul": Campus parohial pentru copii


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat