Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sfântul Francisc": Campus "Cu Isus la drum"

În perioada 7-12 iulie 2014, timp de o săptămână, comunitatea "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja a organizat tradiționalul campus la care au participat 170 de copii fiind animați de 17 tineri. Tema acestui campus a fost "Cu Isus la drum!", motto prin care organizatorii au încercat să trezească în copii dorința de a-l cunoaște pe Isus în mod mai profund și să-l simtă ca un prieten adevărat în drumul vieții.

De-a lungul programului acestei săptămâni, copiii au fost introduși în lumea parabolelor lui Isus, fiecărei zile fiindu-i dedicată una din aceste pilde, așa încât, la sfârșitul fiecărei liturghii din ziua respectivă o grupă prezenta sceneta cu parabola expusă. Astfel, în prima zi, grupa cea mai mare formată din copiii de clasele a V-a și a VI-a au așezat în scenă parabola Administratorului necinstit. Marți a fost rândul exemplului Bogatul și Lazăr (clasa a IV-a). Apoi, pe rând, au urmat parabolele Fiul risipitor (clasa a III-a), Vameșul și fariseul (clasele I și a II-a)žși Bunul Samaritean. Cea din urmă scenetă a pregătit-o chiar grupa cea mai mică formată din copiii de la grădiniță.

Programul zilnic conținea și o scurtă cateheză ținută de pr. vicar Marius Mărtinaș bazată pe una din aceste exemple evanghelice prezentate mai sus. Jocurile recreative au reprezentat atracția copiilor, prilej cu care s-au cunoscut mai bine și au pus în comun talentele lor. Ritmul și distracția dintr-o zi de campus se încheiau cu sfântul rozariu și sfânta liturghie. Vineri copiii au mers pe drumul durerii cu Isus rugându-se împreună cu comunitatea Calea crucii.

Sfânta Liturghie a copiilor de duminică a însemnat epilogul acestui campus, moment în care pr. paroh Iosif Demeterc a mulțumit tuturor celor care au făcut posibil desfășurarea lui, amintindu-i în mod deosebit pe părintele vicar, surorile și animatorii. În semn de recunoștință le-a dăruit acestora o diplomă simbolică pentru contribuția la buna desfășurare și pentru îndeplinirea responsabilităților asumate în cadrul grupului de copii. După acest moment a urmat un program artistic pregătit de toate grupele participante la acest campus.

A fost o săptămână minunată în care împreună am învățat să dăruim, să iubim și să trăim. La finalul ei am înțeles că acest moto, "Cu Isus la drum!", reprezintă un program de viață prin care să ni-l apropiem pe Isus de sufletul nostru, și avându-l pe el prezent în noi, drumul către cer va fi mult mai ușor de parcurs. Mulțumim tuturor binefăcătorilor care au contribuit ca acest campus să fie cât mai rodnic.

Grupul de animatori

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-12 iulie: Cleja "Sfântul Francisc": Campus "Cu Isus la drum"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat